Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Goran Bogdan

  IZJAVA DANA: „Neko nas 25 godina drži u podrumu i j**e nas“

  Poznati glumac Goran Bogdan dao je intervju za dnevni list Danas u kom je govorio o pravima radnika u Srbiji povodom praznika rada, Prvog maja.

  Kojih radnika? Položaj radnika je katastrofa jer su nam i taj neoliberalizam i demokratija dali to da smo se otuđili od svog naroda. Stalna potreba za vanjskim neprijateljem i plašenje naroda vraća nas u neko plemensko-pećinsko doba gde nas mrače i plaše gromom, vatrom… Da mi ne vidimo svog bližnjega nego ga ubijamo i ponižavamo ga. S tim nemamo problema. I, meni je fascinantan taj naš dualizam dokle mi s njim možemo ići. To je skoro genijalno koliko su nam sfere u mozgu daleke u zlu. A ako može u zlu, onda znači može i suprotno. To mi budi optimizam. Znači postoji kapacitet naših misaonih kretanja. On je moguć, samo ga mi u obrnutom smjeru koristimo.

   

  Mi smo svijedoci toga da su naši političari nas prodali za kikiriki i mi opet glasamo za njih. Umjesto da kao u filmu Frankenštajn sa bakljama i vilama hrlimo ka njima da ih istjeramo. Ne, mi smo čisti stokholmski sindrom. Mi smo kao Nataša Kampuš, bože me oprosti. Ali nas drži neko 25 godina u podrumu i j**e nas.

  Izvor: Danas

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE