Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mali „nikada nije video“ ovoliku zainteresovanost investitora za Srbiju

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je posle sastanka sa predstavnicima najvećih američkih i međunarodnih kompanija i investicionih fondova i sa predstavnicima rejting agencije Mudis i Svetske banke, da je stekao uverenje da međunarodne finansijske institucije i investitori imaju veliko poverenje u srpsku ekonomiju i njen potencijal.

  Hoću da podelim sa građanima Srbije informaciju da nikada veći interes investitora nije bio za Srbiju, nego što je to danas slučaj. Svakodnevno razgovaram sa investitorima, ali ovoliku zainteresovanost da se dođe u Srbiju i investira nikada nisam video, rekao je Mali, navodi se u saopštenju.

  On je dodao da postoji velika želja američkih investitora za ulaganjima, da se na taj način pomogne Srbiji i pokaže poverenje u našu zemlju, što je pokazatelj odgovorne ekonomske politike koju sprovodimo godinama unazad.

  Pored sastanka sa investitorima, Mali je imao i razgovore sa predstavnicima agencije za ocenu kreditnog rejtinga Mudis, nakon što je juče razgovarao sa rejting agencijom S&P.

  Plan za investicioni rejting

  Postoji precizan plan šta treba da uradimo kako bi Srbija već ove godine dobila investicioni rejting. Kod ove agencije smo na dva koraka ispod tog rejtinga, tako da to već sledeće godine možemo da dostignemo. Ako uspemo da dve od tri najveće agencije kažu da je Srbija zemlja sa investicionim rejtingom, to će biti potpuno nova igra za našu zemlju, naveo je Mali.

  Mali je imao sastanak sa potpredsednicom Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Antonelom Basani, na kome je predstavio ekonomske rezultate Srbije i mogućnosti za ulaganje u našu zemlju.

  Predstavnici te međunarodne finansijske institucije su ocenili da je naša zemlja na pravom putu razvoja i istakli spremnost da nas na tom putu i dalje prate, kao što je to bio slučaj do sada.

  Naša ekonomija se pokazala da je otpornija, jača i sposobnija da se nosi sa izazovima mnogo bolje i više nego mnoge razvijenije i veće zemlje od nas i za to smo dobili sve pohvale, kazao je Mali.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE