IZJAVA DANA: Đorđe BALAŠEVIĆ o tome od koga i čega je ODUSTAO

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: Đorđe BALAŠEVIĆ o tome od koga i čega je ODUSTAO

  Kantautor Đorđe Balašević u intervjuu za hrvatski Večernji list, odgovarajući na pitanje o protestima u Srbiji, konstatovao je da bi danas teško mogao da napravi grešku i da poveruje u nešto. Na pitanje kako gleda na proteste i poluproteste u Srbiji, tj. da je bilo poziva, ili je onaj jedan izlazak uz Borisa Tadića završna reč njegovog direktnog političkog angažmana, Balašević kaže:

  “Danas bih teško mogao da napravim grešku da poverujem u nešto. Jedan stih glasi: ‘Iskustvo je tek pseudonim za sve naše greške’, i mogao bih da se pozovem na njega, kao na prvi amandman, svaki put kad me ubuduće budu pitali bilo šta o takozvanoj politici. O famoznom ‘Petom oktobru’ mi je, na žalost, sve bilo jasno, ne šestog, nego još petog oktobra uveče, a Tadiću sam posle podršku pružio u čistoj samoodbrani, ne mogavši da zamislim blam da onaj Nikolić bude predsednik zemlje u kojoj živim. Kad je na kraju to ipak postao, povukao sam se na distancu sigurnu za moju porodicu.”

  Balašević kaže da piše sve više i da nije kantautor, “odavno se ne bih pojavljivao na sceni, neprirodno je gledati gomilu sedamdesetogodišnjaka na koncertima, gde su svi ti klinci?”

  “Neću da denunciram koliko ko od kolega ima godina, ali ja ih imam šezdesetšest, a slike nekih koji još nastupaju sam imao na svesci iz aritmetike u šestom razredu. Uskoro će pored stalka za mikrofon početi da nam postavljaju one stalke s infuzijom. Uzgred, imam dovoljno “nesvrstanih” pesama za novi album, ali to su već poznate pesme, voleo bih da dovršim i nekoliko potpuno novih.”

  Izvor: Večernji list

  Foto: YT/N1/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE