Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: „Buđenje“ Kockice

  Branko Milićević Kockica kaže da je da je obeshrabren jer su današnja deca skroz drugačija.

  Deca čuju ali više ne registruju glas odraslih osoba. Kao da imaju filter za glas nas odraslih. Ja mislim da je to obeshrabrujuće. I sve je gore. I biće sve gore. Pogledajte kuglu. Svuda se nešto ratuje. A deca imitiraju odrasle. A mi odrasli… Džaba nekima što su u lepim odelima kada šalju bombe.
  Mene stalno pitaju zašto nema nečega kao što je Kockica. I pitaju pogrešne osobe, treba da pitaju direktore televizija. Ali čak ne ni to… Opšti je trend da o deci ne treba bog zna kako brinuti. Danas smo decu ostavili da odrastaju uz nadražaje koji dolaze sa TV ekrana koji su neprirodni. Deca danas gledaju Zadrugu i šta već postoji…, a tamo se dešavaju neke stvari koje nisu lepe za decu.

  Izvor: Kurir

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Marko

   Dobro jutro,Kolumbo!

   • Boba

    Da li je to smislio pre ili posle pošto je provaljen da proma platu u Pošti Srbije.? Deca su OK i uvek su bila, a svako vreme (epoha) je različito. Glupo je lamentirati za prošlim vremenima. Deca su drugačije odrastala u 17.,18., 19., i 20. Veku pa će sigurno sasvim različito od svega do sada odrastali u 21. Veku i to je normalno.

  • Dada

   Branko govori o vremenu kada su deca bila odgajana u jednom komunističkom sistemu gde se cenilo bratstvo, jedinstvo naroda i narodnosti, u kome smo svi bili isti i nismo tražili više od onoga što smo imali. Prosto smo tako bili vaspitavani. Ova današnja deca odrastaju u neoliberalnom kapitalizmu, i sve im je dostupno, zato se ne cene niti se poštuju, velika sloboda izbora guši njihove želje, mogućnosti i htenja. Da je danas u vrtiću Kockica ne bi mogao da motiviše ovu decu jer su se prilike promenile.

   • Mika

    E pa nije tačno da ne bi mogao da ih inspiriše, nevezano da li je to Branko. Oni su željni prave inspuracije koja ne dolazi sa ekrana. Samo kad bi im ponudili videli biste. Držala sam predškolcima radionicu vetanu za moju struku, iako nemam nikakve veze sa pedagoškim radom bili su oduševljeni, neki i danima posle radili na tome. Drugi primer je koliko vole npr potrage u prirodi,priče o prirodi. Bitno je da im se ponudi alternativa koju oni jaaakooo rado prihvataju.

  • acter

   upravo ta djeca iz tog tvog vremena , tako vaspitana su započela i napravila najveća s...a u regionu, tako da ; mani tu priču

  • Branislav

   Ja sam upravo iz tog vremena i nisam pravio nikakva sranja i ta sranja koja su mi drugi činili bole me i danas . Poenta Branskovog teksta je u njegovom strahu da će deca sa ovakvim vaspitanjem činit još veća sranja nego ona koje je on edukovako onako kao je znao . To ne znači da je njegova edukacija bila loša Njegovim radom postavljeni su jako dobri temelji ali je probljem što je društevna nadogradnja ugušila to slobodno i kreativno dete u ljudima i stavila im masku intesersa poltronstava i koristi na prvo mesto . Ceo neoliberalni sistem je takav Cilj ( profit ) opravdavaju sredstva ...ko se javno suprostavlja tome stavu može da bude i likvidiran ili je pak javno anatemisan i napadan od velike većine ..... Pogledajte šta se radi sa uzbunjivačem Obradovićem .... Njegovo dete je jako i čovek ne da i tačka .. Svi vi koji ste kivni na Branku kockicu zapitajte se i iskreno pogledajte kakvo mišoljnene imate o uzbunjivače pa onda se zapitajte a gde se delo to vaše dete

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE