Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: Bol i strah predsednika je „osetio“ samo njegov advokat, po generalnom ovlašćenju

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podneo je tužbu protiv novinarki Jovane Polić i Sanje Lončar zbog dve emisije serijala „Vladalac“. U tekstu tužbe se navodi da su novinarke u serijalu uputile niz uvredljivih i neistinitih navoda o Vučiću, te su na taj način povredile čast i ugled predsednika i naneli mu veliku nematerijalnu štetu. U međuvremenu, predsednik je najavio da će tužbu „odmah povući.

  Aleksandar Vučić je, u više izjava, intervjua i gostovanja u televizijskim emisijama, izneo niz neistinitih, nepotpunih i uvredljivih informacija o autorima serijala, koji su podneli tužbu i protiv Vučića. Međutim, dve godine od podnošenja tužbe, tri od emitovanja emisija, dobile su protivtužbu u kojoj se, između ostalog, navodi da je „šef države osetio strah visokog intenziteta“, jer je serijal „Vladalac“ predstavljao neku vrstu medijskog udara na predsednika Srbije, i dodaje:

  Tuženi-protivtužilac Aleksandar Vučić je predsednik Republike Srbije, te sigurno uživa daleko veći ugled u društvu od tužioca-protivtuženih Jovane Polić i Sanje Lončar. Tuženi-protivtužilac je porodičan čovek, oženjen, otac troje dece. Izjave iz emisije tužioca nanose bol kako tuženom tako i članovima njegove porodice koji su često izloženi neumesnim pitanjima i komentarima brojnih ljudi, čak i njima bliskih lica. Tuženog-protivtužioca naročito pogađa kada mu njegova deca prenesu pitanja koja su im upućivana na račun njihovog oca i kada oseti njihovu patnju zbog istih.

  Međutim, tek što je u javnost izašlo da je tužio dve novinarke, predsednik Srbije je najavio da će tužbu odmah povući. On je putem Instagrama rekao kako su ga „jutros obavestili da je po njegovoj tužbi zakazano suđenje i da će tužba biti povučena, uz poruku da ugled mogu da ugroze oni koji ga imaju“.

  „Obavestili su me da je po mojoj tužbi zakazano suđenje protiv nekih novinara i producenata, zbog uvreda koje su na moj račun izneli u onom filmu Vladalac. Gde sam označen kao kriminalac, svakakav.

  On navodi da u poslednjih 11 godina nije podneo tužbu protiv novinara.

  „Niti sam to učinio ovog puta, to je uradio advokat po generalnom ovlašćenju, i istog trenutka će povući tužbu, jer ja to ne radim. Ne radim zato što oni nisu mogli da unište ni moju čast, niti da naškode mom ugledu, jer taj ugled i nemaju. A to može samo da uradi onaj ko ima ugled, i ko govori istinu“, rekao je Vučić.

  Izvor: Agencije

  Foto: screenshot, Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE