Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: Blaga inflacija može da se reši, a za veću „zovi popa“

  Profesor ekonomije Miodrag Zec gostovao je u emisiji Njuznajt na N1 i tom prilikom govorio o inflaciji i aktuelnim ekonomskim temama.

  Poznat po slikovitim objašnjenjima, Zec je rekao da je inflacija „bolest koju proizvode oni koji kontrolišu emisiju novca, a to su političari“.

  On je dodao da ne bi inflacija u Srbiji bila veća nego u SAD ili u EU da neko nije bacao novac iz helikoptera.

  „Neko misli da je pametan što je bacio novac iz helikoptera, pa kad ga je bacio evo gde je dobacio“, rekao je Zec.

  Profesor kaže da se blaga inflacija, koju poredi s telesnom temperaturom između 37 i 37,5, još i može rešiti, ali kada dođe do 39 „onda samo zovi popa, onda više spasa nema i dolazi do sloma sistema do kog smo došli“.

  Objašnjavajući pojavu inflacije, Zec je rekao da sve vlade sveta vole da potroše, a da neko drugi plati i da je manipulacija da vlade daju neki novac, jer ne može da se da a da se ne uzme s druge strane.

  „Inflacija je zahvatila kao bolest, postala je globalna i svuda u svetu se vrši manpulacija novcem i kreditom, a kad se vrši takva velika manipuacija moze se sakriti mnogo toga. Sve vlade sveta vole da potroše nešto, a drugi da plati i da stvori privid. Zato je kod nas opsednutost evrom, mi smo jedna od retkih zemalja koja ima vrlo apresiran domaći novac što ide na ruku stranim investitorima: on je vama obećao 300 evra i kaže: e eto vam 300 evra, a nekad su toliko koštala dva praseta, a sad su tri pileta. Ne treba vama 300 evra,  vama treba neke realne robe…U tom smislu vrši se manipulacija, da vlade daju neki novac, a nasi vlastodršci, oni su vrlo šarmatni ljudi za mene, kad oni obećaju to se narod se raduje.. eto mi imamo, država ima, a odakle ima, nema država i sada kad treba da se otplate dugovi sad treba stand by aranžman, trebaju nam Arapi…“, rekao je Zec.

  IZJAVA DANA: Profesor Zec dao predviđanja kada će KRAJ INFLACIJI

  Izvor: BIZLife

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE