Iza kojih LEGENDARNIH FILMOVA stoji kompanija koju je Amazon kupio za 8,5 milijardi dolara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Iza kojih LEGENDARNIH FILMOVA stoji kompanija koju je Amazon kupio za 8,5 milijardi dolara

  Kompanija Amazon potvrdila je da je zaključila ugovor vredan 8,5 milijardi dolara za kupovinu Metro Goldwyn Mayer-a (MGM), kombinujući legendarnu filmsku kompaniju s gigantom online maloprodaje, jer želi da privuče potrošače kroz streaming videa.

  U saopštenju, Amazon je naveo da će poželeti dobrodošlicu svim zaposlenima MGM-a i raditi s vođstvom studija, ističući da neće biti otpuštanja.

  Zaključenje ugovora dolazi nakon što je protekao rok za američku Federalnu trgovinsku komisiju, koja je mogla da ospori sporazum.

  MGM

  Online prodavac sa sedištem u Sijetlu najavio je transakciju u maju 2021, rekavši da je MGM ponudio mnoštvo sadržaja kako bi privukao potrošače u svoj klub za brzu dostavu i streaming Prime, koji u Sjedinjenim Državama košta 14,99 dolara mesečno.

  Gotovo godinu dana kasnije, Amazon više nema regulatornih prepreka za preuzimanje. Evropska komisija odobrila je sporazum u utorak, bez ikakvih uslova. Prema podacima Amazona, zaposleni MGM-a pridružiće se organizaciji Majka Hopkinsa, starijeg potpredsednika Prime Video i Amazon Studios-a.

  MGM će, zahvaljujući ovom poslu, pojačati ponudu Amazon Prime Video s više od 4.000 filmskih naslova, uključujući i ovogodišnje nominovane za nagradu Oskar.

  Legendarni filmovi MGM-a

  Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) američka je medijska kompanija koja se bavi proizvodnjom i distribucijom filmova i televizijskog programa. Kompaniju je 1924. godine osnovao preduzetnik Markus Lou preuzimanjem kontrole nad filmskim studijima Metro pikčers, Goldvin pikčers korporejšon i Luj B.

  Od ere nemog filma pa do Drugog svetskog rata Metro-Goldvin-Mejer je bio najčuveniji filmski studio u Holivudu.

  Iz MGM-ovog studija izašla su neka od najvećih svetskih filmskih ostvarenja poput Rokija, Džejmsa Bonda, Hobita, Kad jaganjci utihnu  i mnogih drugih.

  Daniel Crage, James Bond

  Amazon objavio prve postere za “Gospodar prstenova: Prstenovi moći” (FOTO)

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta;AP;Pixabay;Scrn YT

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE