Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ivica Todorić osniva stranku

  Nekada najbogatiji čovek u regionu, osnivač Agrokora Ivica Todorić najavio je da će osnovati svoju stranku i ići samostalno na izbore.

  „Pre šest godina započelo je neprijateljsko preuzimanje imovine u Hrvatskoj. Grupa Borg i Plenković napravili su plan i krenuli sa zaverom, s jedne strane su rekli da sam ja kriminalac, a s druge da je Agrokor u problemima. Ja sam kroz ove vreme uložio velik trud da bih pokušao da dokažem istinu, Na tom poslu sam uspeo, osim dve stvari koje javno nisam komunicirao“, rekao je Todorić.

  „Nakon što su neprijateljski preuzeli privatnu imovinu da bi uspeli sa svojom namerom, trebalo im je 40 kompanija unutar Agrokora i sve one su morale biti insolventne. Ali, istina je da ni jedna kompanija nije bila insolventna, oni su to unapred znali. Imali su monstruozan plan, oni su odlučili da se sudužničke garancije knjiže u dug Agrokora. Agrokor je bio dužan i taj dug od 14 milijardi kuna knjižio i on bio dužan, ali su garanti sudužnici bili nekoliko Agrokorovih kompanija“, dodao je.

  „Mene prozivaju za moj dvorac, to je jedino što sad imam, nemam ni vikendice ni novca, ništa. Tu su četiri porodice, Vujnovac kad se probudi zaradi dve takve kuće.“

  „Iza njih su stajale službe ruske, pa nažalost i američke, a protiv mene je stala i hrvatska Vlada. Mislim da sam napravio pametne poteze, trebalo je sačuvati u to vreme glavu. Martina Dalić je došla u moju kancelariju i rekla direktno – prepiši. Mislite da to nije pretnja? Poruke sam dobijao, nemoguće je bilo suprotstaviti im se u tom trenutku da se“, dodao je.

  Ja sam svu svoju imovinu ostavio u Agrokoru, vodio sam je u budućnost. Ovo su šokantne brojke. Njihov kapital, gotovo ga nema, da nisu prodali Ledo i to knjižili, ništa. Stručnjaci meni kažu da u životu nisu videli ovakvu situaciju.

  „Hrvatski sud je utvrdio 35 milijardi duga od 50 milijardi prometa. Ovi danas, Fortenova, imaju promet od 30 milijardi i 33 i po milijarde duga. Mi smo bili najveća kompanija u Sloveniji, u Bosni i Hercegovini, u Srbiji. U Hrvatsku i njihove industrije sam ulagao milijarde i zato smo imali dug.“

  „Ja ću osnovati svoju stranku, ići ćemo samostalno na izbore. U Hrvatskoj je potrebno nacionalno jedinstvo svih stranaka. Ja sam za višestranačje. Moramo se organizovati, promeniti Hrvatsku i ići napred.“

  Kad se podigne optužnica protiv ovih, ja ću objaviti ime svoje stranke, rekao je Todorić.

  Izvor: Seebiz

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE