Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ivanka Popović dobitnica Nagrade za izuzetnost Hemofarm fondacije

  Ovogodišnja „Nagrada za izuzetnost 2020“ koju dodeljuje Hemofarm fondacija pripala je prof. dr Ivanki Popović, rektorki Univerziteta u Beogradu. Ovo je treća godina od kada se nagrada dodeljuje istaknutim pojedincima i institucijama za doprinos razvoju zdravlja, kulture i obrazovanja, a ove godine je u skladu sa epidemiološkim merama uručenje nagrade organizovano online posredstvom internet stranice Hemofarm Fondacije.

  Priznanje za izuzetnost dodeljeno je prof. dr Ivanki Popović  zbog posvećenog rada sa studentima, uz  odlučno zalaganje za očuvanje integriteta i ugleda Univerziteta, kao institucije od javnog značaja. „Verujemo da će ova nagrada ohrabriti rektorku Popović da istraje u dosadašnjim naporima za poboljšanje kvaliteta nastave i unapređenje nauke i da će vrednosti koje krase laureata ove nagrade – integritet, etičnost, čestitost i kultura dijaloga biti vrednosti kojim će se rukovoditi i društvo u Srbiji”, istaknuto je u obrazloženju odluke Komiteta za dodelu nagrade.

  Ovogodišnja dobitnica pridružila se dosadašnjim laureatima Vigoru Majiću, direktoru Istraživačke stanice „Petnica“ i prof. dr Elki Stefanovoj, neurologu i osnivaču Centra za poremećaje pamćenja i demencije pri Kliničkom centru Srbije. Osim statue u obliku ždrala koji simbolizuje istrajnost i dugovečnost, rad umetnika Alekandra Vaca, nagradu čini i novčani deo kao podsticaj za dalji razvoj projekata i ideja.

  Prof. dr Ivanka Popović, autorka ili koautorka više od 85 naučnih radova, objavljenih u međunarodnim ili nacionalnim časopisima i dobitnica Medalje Srpskog hemijskog društva za uspeh i pregalaštvo u nauci, izabrana je za rektorku Univerziteta u Beogradu 2018. godine.

  „Zaista je privilegija biti u društvu tako uglednih laureata ove nagrade. Zahvaljujem se Hemofarm Fondaciji i kompaniji Hemofarm što su me razmatrali uopšte za ovako prestižnu nagradu. To je zaista posebna čast za mene. Htela bih posebno da se zahvalim mom matičnom Tehnološko-metalurškom fakultetu, koji mi je omogućio da se bavim svojim pozivom, ali i Srpskom hemijskom društvu koje je takođe uticalo na moj profesionalni put i mnogo mi znači i verujem da je njegovo delovanje u srpskom društvu izuzetno značajno“, izjavila je prof. dr Popović prilikom uručenja nagrade i dodala da će nagradu da podeli sa Srpskim hemijskim društvom.

  Laureatu je čestitku uputio i generalni direktor Hemofarma dr Ronald Zeliger.

  “Ova godina nam je pokazala da je ljudskost najvažnija stvar u društvu i da jedino dobrota i saosećajnost mogu pomoći da se svet izbori sa globalnom krizom. I zato je važno da ove godine nagradimo one koji su u ovoj  teškoj godini zaslužili da nose amblem izuzetnosti. Ponosan sam što je profesorka Popović ovogodišnji laureat, jer predstavlja izvanredan primer kako treba zastupati, organizovati i promovisati jedan Univerzitet, ali i podsticati otvoren i konstruktivan dijalog sa studentima”, poručio je Zeliger.

  Hemofarm Fondacija ima status vodeće fondacije u zemlji i za 27 godina društvenog angažovanja sprovela je više od 2200 aktivnosti vrednih oko 13 miliona evra. Osim direktne podrške zdravstvenom sistemu Srbije i zemljama regiona, kao i brojnim projektima u oblasti obrazovanja i kulture, fondacija se aktivno zalaže za povećanje broja donora i transplantacija organa u Srbiji.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE