Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Italija odobrava ANTIINFLACIONI PAKET vredan 14,3 milijardi €

  Italija planira da u četvrtak odobri novi paket pomoći vredan oko 14,3 milijarde evra (14,5 milijardi dolara) kako bi zaštitila kompanije i domaćinstva od rasta troškova energije i potrošačkih cena, saopštila je vlada.

  Jedan od poslednjih velikih poteza odlazećeg premijera Marija Dragija uoči nacionalnih izbora sledećeg meseca, imaće za cilj da smanji uticaj ogromnih troškova za struju, gas i benzin sa budžetom od oko 33 milijarde evra od januara.

  Nacrt uredbe pokazao je da je Rim proširio postojeće mere za smanjenje računa za struju i gas za domaćinstva sa niskim prihodima, kao i smanjenje takozvanih nameta „sistemskih troškova“ do četvrtog kvartala ove godine.

  Program pomoći ssmišljen je da pomogne u finansiranju inicijativa koje se kreću od subvencija za solarnu energiju do razgradnje nuklearne elektrane.

  Rim, Italija (Pixabay)

  Među nizom mera, vlada će proširiti bonus od 200 evra isplaćen u julu na Italijane sa niskim i srednjim primanjima i za radnike koji ga ranije nisu primali. Sniženje akciza na gorivo na pumpi koje ističe 21. avgusta produženo je do 20. septembra.

  Mere i za energetske kompanije

  Prema nacrtu, Rim takođe razmatra da spreči energetske kompanije da unose jednostrane izmene u ugovore o snabdevanju kuća električnom energijom i gasom do oktobra.

  Sa poreskim prihodima boljim od predviđenih, finansiranje paketa neće nadmašiti cilj javnog deficita, koji je Rim potvrdio prošle nedelje na nivou od 5,6 odsto nacionalne proizvodnje ove godine.

  Oko 1,6 milijardi evra biće uloženo u drugoj polovini ove godine za smanjenje takozvanih poreskih zarada, jaza između plate koju isplaćuje poslodavac i primanja zaposlenih čija su beneficije manje od godišnjeg prihoda zaposlenih. 35.000 evra.

  Novac, devizne rezerve

  Novac, devizne rezerve (Pixabay)

  Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) procenila je da je 2021. prosečan samac u Italiji izgubio 46,5 odsto svoje bruto plate na poreze i socijalne doprinose, što je peti najveći udeo u grupi od 38 naprednih zemalja.

  Da bi podržala kupovnu moć starijih, Vlada će u četvrtom kvartalu 2022. preračunati 2% penzija predviđenih za 2023. godinu, što će koštati oko 2,4 milijarde evra.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE