Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Istraživanje o legalizaciji KANABISA: Milijarde prihoda i hiljade radnih mesta

  Legalizacija kanabisa bi Nemačkoj mogla doneti godišnje poreske prihode i uštede od otprilike 4,7 milijardi evra i stvoriti 27.000 novih radnih mesta, pokazalo je istraživanje dok političari nastoje da dogovore pravila za novi sektor.

  Verovatni budući kancelar Olaf Šolc i njegove socijaldemokrate levog centra (SPD) vode pregovore sa Zelenima, borcima za zaštitu okoline i liberalnim FPD o trosmernoj koaliciji.

  Pregovarači SPD, Zelenih i FDP još uvek razrađuju detalje koalicionog dogovora, uključujući pravila pod kojima će biti dopuštena i regulisana prodaja i upotreba rekreacionog kanabisa u vodećoj evropskoj privredi.

  Istraživanje Instituta za konkurenciju (DICE) pri Univerzitetu Heinrich Heine u Diseldorfu, a koje je naručilo nemačko udruženje za kanabis, pokazalo je da bi legalizacija kanabisa dovela do dodatnih poreskih prihoda od 3,4 milijardi evra godišnje.

  Istovremeno, to bi moglo doneti uštede od 1,3 milijarde evra godišnje policijskom i pravosudnom sistemu i otvoriti na desetine hiljada radnih mesta u toj industriji.

  Legalizacija kanabisa u Nemačkoj dala bi podsticaj rastućem evropskom tržištu za koje se očekuje da će do 2025. godišnje prihodovati više od tri milijarde evra, u poređenju s oko 400 miliona evra ove godine, prema evropskom izveštaju o kanabisu analitičke firme Prohibition Partners.

  Upotreba kanabisa u medicinske svrhe u Nemačkoj je legalna od 2017. godine.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE