ISTORIJSKI PLAN: 1.750 mlrd USD za transformaciju američke nacije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Džo Bajden

  ISTORIJSKI PLAN: 1.750 mlrd USD za transformaciju američke nacije

  Američki predsednik Džo Bajden rekao je da je Kongresu predstavio “istorijski plan” koji se odnosi na milijarde dolara za socijalne i ekološke mere, malo pre svog puta u Evropu na samite G20 i COP26.

  “Imamo okvir istorijskog ekonomskog plana”, poručio je američki predsednik iz Bele kuće. Ipak, nije rekao da se radi o formalnom sporazumu između dve struje unutar svoje demokratske stranke.

  “To je okvir plana koji će stvoriti milione radnih mesta, uticati na rast privrede i ulagati u našu naciju i naše ljude”, dodao je.

  On je takođe naglasio da taj nacrt plana uključuje “najveće ulaganje ikada za suočavanje s klimatskom krizom”, mere koje će, uz trošak od 550 milijardi dolara, omogućiti smanjenje emisija gasova staklene bašte do 2030. godine od 50 do 52 odsto u odnosu na nivo iz 2005. godine.

  Džo Bajden je predstavio taj plan kao rezultat dugih pregovora unutar struja u demokratskoj stranci i objasnio da “niko nije dobio sve što je želeo, pa ni on”.

  Iznos plana socijalnih i ekoloških mera pod nazivom “Build Back Better” je prepolovljen u odnosu na njegove početne ambicije i iznosi 1.750 milijardi dolara.

  Novim planom, uz već potvrđen infrastrukturni plan, “zaista ćemo transformisati našu naciju”, zaključio je Bajden.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE