Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Istekle subvencije: Poskupelo gorivo i javni prevoz u Nemačkoj

  Cene benzina i javnog prevoza u Nemačkoj porasle su nakon što su vladine subvencije istekle, na štetu potrošača koji se već bore sa visokim troškovima energije.

  Najveći nemački auto-klub ADAC saopštio je da su prve procene pokazale da je prosečna cena jednog litra benzina skuplja oko 0,25 evra. Dizel gorivo je skuplje oko 0,10 evra.

  Današnji dan u Nemačkoj je označio kraj privremenog smanjenja poreza na benzin i posebnih mesečnih karata za javni prevoz od 9 evra koje je vlada odredila u maju kako bi umanjila posledice inflacije.

  Karta za javni prevoz sa popustom, koja se može koristiti u svim lokalnim i regionalnim autobusima i vozovima, pozdravljena je kao poseban uspeh jer je omogućila milionima ljudi da jeftino putuju zemljom, uz uštedu procenjenih 1,8 miliona metričkih tona emisije ugljen-dioksida.

  Borci za zaštitu životne sredine pozvali su da se popust na karte u nekom obliku produži. Nemački ministar saobraćaja rekao je da razmatra tu ideju.

  Vlada pokušava da podstakne potrošače i preduzeća da štede energiju na bilo koji način kako bi sprečili nestašicu tokom zimskih meseci, nakon što je Rusija naglo smanjila dotok prirodnog gasa u Nemačku.

  Nedavno je objavljeno da će ove zime biti snižene temperature u javnim kancelarijama i da će noću biti isključeno osvetljenje na uličnim reklamama.

  Posle kratkog opuštanja, INFLACIJA u Nemačkoj ponovo SKOČILA

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE