Istekao rok za ODLAGANJE POREZA, šta ako niste otvorili namenski račun?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Istekao rok za ODLAGANJE POREZA, šta ako niste otvorili namenski račun?

  Rok za podnošenje pojedinačne poreske prijave o porezima i doprinosima (PPP PD) za mart, kojim se odlaže plaćanje poreza i doprinosa na zarade, istakao je u ponoć.

  Poreska uprava Srbije će sada vršiti kontrolu prispelih prijava i ukrštanje sa podacima Centralnog registra obveznika socijalnog osigranja, objavilo je Ministarstvo finansija.

  Kako je objašnjeno, na taj način će se proveriti da li privrednici koji su se prijavili za korišćenje mera ispunjavaju kriterijume iz Uredbe o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru i novčanoj pomoći gradjanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled pandemije koronavirusa.

  Nakon izvršenih provera, spisak sa svim privrednim subjektima koji ispunjavaju kriterijume iz uredbe Poreska uprava dostavlja Upravi za trezor na realizaciju, koja ukršta taj spisak sa spiskom otvorenih namenskih računa.

  Šta ako niste otvorili namenski račun?

  U slučaju da su neki privredni subjekti proverom na sajtu Narodne banke Srbije uvideli da im još uvek nije otvoren namenski račun, iz Ministarstva finansija su naveli da će im namenski računi biti otvoreni i da će moći da koriste pogodnosti iz Uredbe, ukoliko ispunjavaju druge uslove koji su Uredbom predvidjeni.

  „Nikome ko ispunjava uslove iz Uredbe neće biti uskraćena sredstva ako do ovog momenta nije otvorio namenski račun, već će takav račun biti naknadno otvoren, a kako bi 7. maja mogla da počne isplata novčane pomoći u iznosu minimalne zarade”, navedeno je u saopštenju.

  Podseća se da je Uredbom propisano da svi privredni subjekti, koji imaju tekući račun u samo jednoj poslovnoj banci, otvore kod te iste banke i namenski račun.

  Svi privredni subjekti koji imaju račune kod više poslovnih banaka imali su priliku da do 25. aprila na portalu ePorezi Poreske uprave izaberu poslovnu banku kod koje žele da im se otvori namenski račun, naveli su iz ministarstva.

  Svi koji se do tog roka nisu opredelili za jednu od svojih poslovnih banaka, nemaju razloga za brigu jer je Poreska uprava, u skladu sa Uredbom, opredelila slučajnim izborom jednu od poslovnih banaka u kojoj konkretan privredni subjekat ima tekući račun.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE