Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IRS protiv URI: Dogovor sa Vladom definitivno „PODELIO“ frilensere

  Deo frilensera koji su nezadovoljni usvojenim izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, okupljeni u udruženje pod imenom Internet radnici Srbije (IRS) saopštili su da dogovor predstavnika Udruženja radnika na internetu (URI) sa Vladom za rešavanje problema oporezivanja tog sektora „nije legitiman“.

  U saopštenju se navodi da „IRS, koji je osnovan 27. aprila, čine aktivisti koji su mesecima protestovali, kampovali i borili se za pravedno rešenje i otpis navodnih dugovanja svih internet radnika, kao i za definisanje prihvatljivog modela oporezivanja u budućnosti“.

  IRS navodi da su predstavnici URI postigli dogovor s Vladom „koji predstavlja rešenje samo za jedan deo internet radnika i koji prospektivno ne rešava pravni status ove zajednice ljudi“.

  „Ono što delegitimiše sporazum URI i Vlade je deficit transparentnosti, odluka je doneta bez konsultacije sa članovima udruženja, i nedovoljna reprezentativnost članstva, odluka je doneta pred ne više od dvadesetak od ukupno 2.200 članova koliko je u tom trenutku brojalo udruženje“, navodi se u saopštenju.

  IRS navodi da će „nastaviti pravnu i medijsku borbu i ulične akcije“, sa ciljem da „svoju borbu intenziviraju kao saradnju sa svim onim građanskim pokretima i inicijativama koje gravitiraju oko sličnih vrednosti i ciljeva“.

  Šta su zapravo FRILENSERI dobili dogovorom sa Vladom Srbije?

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE