Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Irena Janić

  Irena Janić: Od prelaska u Addiko banku zavolela sam crvenu boju

  Irena Janić je bankarsku karijeru započela 2004. godine u Volksbanci, gde je isprva radila na šalteru, a nakon godinu dana prešla je na poziciju referenta za rad sa fizičkim licima.

  Dve godine radi u centrali u Odeljenju za razvoj proizvoda, sa akcentom na poslovima podrške mreži. Godine 2011. unapređena je u direktorku Odeljenja za administraciju računa i podršku mreži u okviru Sektora bankarskih operacija, uz dodatak i nadležnosti rada sa pravnim licima i rukovođenja Centralnim trezorom banke. Nakon spajanja Sberbanke i AIK banke u decembru 2022. godine, proširuje se delokrug poslovanja njenog odeljenja, te postaje zadužena i za rad sa prigovorima i žalbama i za izveštavanje menadžmenta.

  Međutim, u intervjuu za BIZLife, Irena kaže da joj se prilika za nečim novim javila u avgustu prošle godine, kada se pridružila Addiko timu i upoznala Oskara.

  • Kako biste opisali svoje iskustvo na novom poslu u Addiko banci u poređenju sa prethodnim radnim mestima, a bilo ih je više i bili su potpuno različiti?

  Ja sam u bankarskim vodama već 20 godina i kada je u pitanju tematika relativno je ostala ista, jer banka je banka. Samo sam napredovala po pitanju znanja i nivoa obaveza koje preuzimam na sebe, ali i očekivanja koja moji nadređeni imaju od mene. S druge strane, rad u Addiko banci je totalno različit od svih mojih prethodnih pozicija, jer sam se već od samog početka osećala kao da sam oduvek tu radila.

  • Šta vas je motivisalo da pređete u Addiko banku i kako ste zapravo doneli odluku da „krenete dalje”?

  Ja sam osoba koja podrobno ispituje i preispituje svoje korake, kako na privatnom planu tako i na poslovnom. I do sada mi je bilo potrebno dosta vremena da se odlučim za promenu posla i poslodavca. Međutim, kada je u pitanju bio prelazak u Addiko banku, samu sebe sam iznenadila i donela odluku što bi se reklo „preko noći”, što mi nije baš svojstveno. Prelazak u Addiko banku shvatila sam kao poslovni izazov i odličnu priliku za napredovanje u karijeri, ali i na ličnom planu. Jednostavno su mi se sve kockice poklopile i lako sam se odlučila na taj potez. Što je najvažnije, nisam se pokajala.

  • Da li su se vaša očekivanja od novog poslodavca poklopila sa stvarnim iskustvom i atmosferom u kompaniji?

  Kada je u pitanju rad u banci, nema tu posebnih očekivanja. Posla je puno, radi se predano i tako je bilo na svakom mom dosadašnjem radnom mestu, i verujem da je tako u svakoj banci. Tako da nisam nešto posebno ni očekivala. Međutim, ono što me je sačekalo me je zaista iznenadilo. Atmosfera koja vlada u Addiko banci je nešto nesvakidašnje. Addiko banka je kompanija koja je „opuštena”, a opet izuzetno profesionalna. Radni dan mi je manje naporan i sa osmehom dolazim u banku i odlazim iz nje, što mi je veoma bitno jer sam to „prava ja”. Osim toga, od prelaska u Addiko banku zavolela sam i crvenu boju pa je i češće nosim.

  • Kako se rad u Addiko banci uklapa u profesionalne ciljeve koje ste sebi zacrtali da ostvarite?

  Addiko banka je kompanija koja nudi veliki prostor kada je u pitanju profesionalni razvoj. Na raspolaganju nam je znanje svih kolega, ali i nadređenih, koji su više nego spremni da dele svoje znanje sa drugima. Mišljenje i potrebe drugih se slušaju i uzimaju u obzir, a to mi je bilo veoma bitno kada sam odlučila da pređem u Addiko. Nakon pažljive analize ciljeva i vrednosti koje sam sebi zacrtala, smatram da mi je ova promena najbolji korak ka njihovom ostvarenju. Osim profesionalnog razvoja, Addiko banka zaista veruje u uspostavljanje balansa između privatnog i poslovnog života, te moj privatni život „ne trpi” zbog mojih poslovnih obaveza. Zadati ciljevi za profesionalni razvoj napravljeni su tako da poštuju i moje privatno vreme i neophodnost za tim veoma važnim aspektom života.

  • Kako vidite svoju poslovnu karijeru, ali i profesionalni razvoj u bliskoj budućnosti, kako na novom poslu, tako i uopšteno?

  Ovo pitanje mi je veoma zanimljivo, jer većina ljudi koje poznajem uvek ima velike planove, da li petogodišnje ili za dalju budućnost. Ja sam oduvek želela da budem ovde gde upravo jesam, u bankarskim vodama, tako da mislim da ću i dalje ostati verna tome. Nisam osoba koja brzo i lako menja poslove, tako da će Addiko biti moj tim još dugi niz godina. 

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

   

  Izvor: BIZLife Magazin

  Foto: Privatna arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE