IQOS dostupan i na američkom tržištu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IQOS dostupan i na američkom tržištu

  Kompanija Filip Moris saopštila je da je u Sjedinjenim Američkim državama počela prodaja IQOSa, električnog uređaja za zagrevanje duvana.

  Filip Moris Internešnal uvodi IQOS na američko tržište na osnovu ekskluzivnog licencnog ugovora sa kompanijom Altria Group, Inc.

  Lansiranje IQOSa u Sjedinjenim Državama, sa prvom radnjom koja je otvorena u Atlanti, predstavlja istorijsku prekretnicu u ponudi novih izbora za pušače, s obzirom na to da je IQOS prvi elektronski uređaj na bazi tehnologije zagrevanja duvana koji je autorizovan za prodaju od strane američke Agencije za hranu i lekove (FDA).

  „Punoletni pušači imaju pravo na pristup inovativnim alternativama bez duvanskog dima, kao i na precizne informacije o ovim proizvodima. Uz kombinaciju striktne, ali razumne regulative, stroge procene, veće svesti i regulisanih marketinških aktivnosti, proizvodi bez duvanskog dima mogu da imaju ključnu ulogu u podršci odraslim osobama koje bi inače nastavile da puše cigarete da pređu na manje štetne alternative“, izjavio je Aleksandar Jakovljević, generalni direktor kompanije Filip Moris za jugoistočnu Evropu.

  Uvođenje IQOS-a u Sjedinjenim Državama je još jedan dokaz napora Filip Morisa u podsticanju odraslih pušača da pređu na proizvode bez duvanskog dima zasnovane na inovacijama i naučnim istraživanjima, stoji u saopštenju kompanije.

  Njegove revolucionarne karakteristike potvrđuje činjenica da američka Agencija za hranu i lekove do sada nije autorizovala nijedan drugi električni uređaj na bazi zagrevanja duvana za prodaju.

  IQOS je prvi elektronski uređaj na bazi tehnologije zagrevanja, ne sagorevanja duvana koji je dobio autorizaciju za prodaju američke Agencije za hranu i lekove (FDA), koja je još u aprilu potvrdila da je njegova prodaja, ukoliko se sprovodi po utvrđenim marketinškim smernicama, u skladu sa zaštitom javnog zdravlja.

  Odluka FDA usledila je nakon sveobuhvatne analize zahteva za komercijalizaciju (PMTA – premarket tobacco product application) koju je kompanija Filip Moris, proizvođač ovog uređaja, zajedno sa kompletnom naučnom dokumentacijom, agenciji predala 2017. godine.

  Pored toga, kompanija Filip Moris podnela je i veliki broj naučnih dokaza koji idu u prilog klasifikaciji IQOS-a kao duvanskog proizvoda smanjenog rizika, a koje FDA i dalje razmatra. Ovo je još jedan korak ka svetu bez duvanskog dima, za koji se kompanija Filip Moris svesrdno zalaže.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Philip Morris

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE