Intel kupuje izraelski Mobilaj za 14 milijardi dolara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Intel kupuje izraelski Mobilaj za 14 milijardi dolara

  Tehnološka kompanija Intel kupiće za 14 milijardi dolara izraelski Mobilaj (Mobileye) koja razvija tehnologiju prepoznavanja fizičkog okruženja, što se može koristiti kod automobila kojima upravlja kompjuter.

  Intel će platiti 63,54 dolara po akciji Mobilaja, što je 34 odsto više od njegove cene po zatvaranju berze u petak. Dve kompanije će obrazovati zajedničku kompaniju za samonavodeće automobile sa sedištem u Izraelu.

  Mobilaj razvija tehnologiju koja omogućava kompjuterima da osećaju svoje fizičko okruženje, a ta kompanija je i radila na tome da se taj sistem iskoristi na putevima. Mobilaj se prošle godine udružio s kompanijom Delfi automotiv (Delphi Automotive) za razvijanje osnovnih elemenata samonavođenih automobila.

  Sve više velikih kompanija počinje ozbiljno da radi na razvijanju tehnologije za tu vrstu automobila.

  Kompanija za prevoz Uber i Volvo su prošle godine potpisali ugovor vredan 300 miliona dolara kojim bi švedska kompanija trebalo Uberu da obezbedi vozila za ispitivanje autonomne vožnje.

  Dženeral motors (General Motors) je potpisao ugovor od 500 miliona dolara s Uberovim rivalom Liftom (Lyft) za razvijanje autonomnih taksija.

  Gugl (Google) se udružio s Fijat Krajslerom (FiarChrysler), dok Folksvagen (Volkswagen) sarađuje s Getom (Gett), još jednim rivalom Ubera. Partnerstvo su napravili i BMW, Intel i Mobilaj.

  Izvor: Beta

  Foto: FB

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE