Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Instagram prevare: Ako zvuči previše dobro da bi bilo istinito, verovatno jeste

  Instagram je za mnoge korisnike “druga kuća” u kojoj koriste vizuelno pripovedanje u kombinaciji sa druženjem i povezivanjem sa drugima, neretko i onima koje ne poznaju u offline svetu.

  Paralelno s brojem korisnika, porastao je i broj prevara na ovoj platformi; ali, začkoljica je u tome da ove prevare više nisu lako uočljive ili očigledno sumnjive. Naprotiv, postale su vrlo napredne, sofisticirane, uverljive  i – vrlo učestale.

  Davno je prošlo vreme upadljivih banera i neverovatnih dobitaka koje ste navodno dobili sasvim nasumično. Vremenom su korisnici naučili da prepoznaju ovu vrstu prevare i da ne nasedaju na nju. Zato su hakeri pronašli nove načine i metode da se suptilno uvuku u vaš nalog i iz njega izvuku ono što im treba – podatke i novac.

  Jedini i verovatno najbolji savet u vezi sa Instagram prevarama je da se ne oslanjate previše na svoje tech veštine, jer zaista svako može postati žrtva scam-a.

  Ponude koje hakeri danas predstavljaju potencijalnim žrtvama funkcionišu tako da vas namame, gotovo kao da vam nude baš ono što vama treba ili što je deo vaše online persone. Štaviše, ako vam se neko javi da pohvali vaš feed i primeti da biste bili sjajan model za reklamiranje nekog urbanog brenda, te da će van potpuno besplatno poslati materijal na adresu, u tu vrstu laskanja bi svako poverovao. Jedino što vi treba da uradite – to saznate kasnije – jeste da podelite vašu adresu ili da uplatite malu naknadu.

  Instagram prevaranti danas će vam ili dati zavodljivu ponudu, hvaleći vaš Insta feed, ili će emotivno manipulisati vama i ponašati se kao neko vama blizak. U svakom slučaju, tražiće malu naknadu, nešto poput 1-3 dolara. Pomislićete da je to sitnica i da se ne može desiti ništa loše, ali, dok shvatite šta se dogodilo, vaš bankovni račun će već biti ispražnjen.

  Da, možda zvuči previše očigledno, i možda pomislite da se to vama nikada ne bi desilo, ali ovo je zaista veoma promišljen i proveren proces.

  O aktuelnim vrstama prevare, načinima na koje prevaranti biraju svoje žrtve, kao i šta Instagram radi kako bi zaštitio svoje korisnike, pročitajte na portalu WebMind.

  Izvor: WebMind

  Foto: WebMind

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE