Insajder: MUP angažovao firmu bivše državne sekretarke MUP

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Insajder: MUP angažovao firmu bivše državne sekretarke MUP

  BPS Security, firma u vlasništvu bivše državne sekretarke MUP Milene Vuković, dobila je posao obezbeđenja od Ministarstva unutrašnjih poslova.

  Kako piše Insajder, firma je posao dobila kao deo konzorcijuma sa kojim je MUP potpisao okvirni sporazum za nabavku u 2019. i 2020. u vrednosti od najmanje 60 miliona dinara (pola miliona evra).

  Na sajtu MUP objavljena je dokumentacija iz koje se vidi da je MUP sa konzorcijumom firmi V.I.P. Security, G4S Secure Solution, BPS Security i Tisten Group početkom decembra sklopio okvirni sporazum za nabavku fizičko tehničkog obezbeđenja za potrebe Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata.
  Kao jedini ponuđači, sa MUP su sklopili posao po ceni radnog sata u visini od 490 dinara bez PDV.

  Milena Vuković bila je kratak period državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova, a kako prenose mediji i savetnica ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. Za državnu sekretarku je imenovana u septembru 2015, a već krajem januara 2016. podnela je ostavku.

  Tada je razrešena i dužnosti člana Saveta Kriminalističko-policijskog univerziteta, kao i funkcije predsednika Nadzornog odbora Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika MUP.

  Firmu za privatno obezbeđenje BPS Security osnovala je u februaru 2017. godine. BPS Security je poslove obezbeđenja dobila od različitih državnih institucija kao što su Uprava za zajedničke poslove republičkih organa Beograd, Poreska uprava Srbije, JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, GSP Beograd, Parking Servis, Gradski centar za socijalni rad, EPS, Pošta.

  Izvor: N1, Insajder

  Foto: MUP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE