Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  POTPISANO: IMT od danas i zvanično u rukama Indijaca

  Indijska kompanija Tafe danas je potpisala ugovor o kupovini beogradske „Industrije mašina i traktora“ (IMT) u stečaju, po ceni od 66,08 miliona dinara.

  Ugovor su potpisali zamenik direktora Tafe-a Kamal Ahudja i predstavnik Agencije za licenciranje stečajnih upravnika Dušan Dragolović.

  Potpisivanju ugovora prisustvovali su premijerka Ana Brnabić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

  Tafe je najavio višemilionsku investiciju u proizvodnju traktora i proizvodnju u narednih pet godina najmanje 5.000 traktora, sa ciljem da se dostigne proizvodnja 10.000 traktora, kao direktno i indirektno zapošljavanje oko 800 radnika.

  Ana Brnabić je rekla da je prodajom IMT-a završen ogroman posao i da se nada da će Vlada Srbije pomoći da se proizvodnja traktora pokrene do kraja ove godine.

  „Pokretanje IMT-a je velika stvar za srpsku industriju jer će Tafe doneti novo znanje, tehnologiju i radna mesta“, rekla je Brnabić i dodala da je značajno što se vraćaju srpski brendovi koji su bili snaga domaće ekonomije.

  Ministar poljoprivrede je rekao da je 95 odsto delova traktora koje je prozvodio IMT-a kompatabilno sa modelom traktora koji proizvodi Tafe.

  „Ceo Balkan traži traktore jer nema ozbiljnih proizvodjača, a Tafe će traktore iz Srbije verovatno izvoziti i u Severnu Aafriku“, kazao je Nedimović.

  On je istakao da će Tafe uspeti da napravi IMT uspešnom fabrikom kao što je nekad bio.

  Kamal Ahudja je izrazio zadovljstvo što je Tafe, jedna od tri najveće komapnije u svetu u proizvodnji traktora i poljoprivrednih mašina, preuzeo brend IMT-a.

  IMT je u stečaju od 2015. godine, kada je dug fabrike bio 186 miliona evra.

  Na aukciji održanoj 2. aprila Tafe, koji je bio jedini učesnik, kupio je gradjevinske objekte, pravo na žig i opremu IMT-a, dok zemljište gde je bila fabrika ostaje u vlasništvu države Srbije.

  Izvor: Beta

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE