Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ima Europrajda? Predsednica EPOA tvrdi da Vučić ne može da otkaže tuđi događaj

  Predsednica Evropske asocijacije organizatora prajdova (EPOA) Kristin Garina je, povodom odluke koju je saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić o otkazivanju Evroprajda, rekla da ni Beograd, kao domaćin, ni EPOA, kao davalac licence, neće otkazati taj događaj.

  „Ni domaćin Evroprajda 2022, Beograd Prajd, ni mi kao davalac licence nećemo otkazati Evroprajd u Beogradu. Pravo na održavanje Prajda je prema Evropskom sudu za ljudska prava osnovno ljudsko pravo. Svaki pokušaj ‘zabrane’ Prajda predstavlja kršenje članova 11, 13 i 14 Evropske konvencije o ljudskim pravima koju je Srbija ratifikovala kao članica Saveta Evrope“, navodi se u saopštenju Garine. Kako se dodaje, Evroprajd u Beogradu neće biti otkazan i okupiće hiljade LGBTI+ osoba iz cele Evrope, uz LGBTI+ osobe iz Srbije i šire sa Zapadnog Balkana.

  „Predsednik Vučić ne može da otkaže tuđi događaj“, rekla je Garina.

  „Ono što srpske vlasti moraju da urade jeste da se čvrsto suprotstave nasilnicima i zaštite događaj“, dodaje se u saopštenju objavljenom na satu EPOA.

  Evroprajd je trebalo da se održi u Beogradu od 12. do 18. septembra. Članovi EPOA izabrali su prestonicu Srbije pre tri godine za domaćina godišnje manifestacije.

  Vučić je izjavio da će Evroprajd, najavljen za septembar u Beogradu, biti otkazan „ili odložen“.

  Izvor: Beta, Danas

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE