Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ilon Mask, Tviter

  Prvi sastanak Maska i zaposlenih na Tviteru prošao BURNO: Najavljeni i OTKAZI

  Multi-milijarder Ilon Mask je na sastanku sa zaposlenima na Tviteru nagovestio potencijalna otpuštanja, ako njegova ponuda za preuzimanje društvene mreže od 44 milijarde dolara (35,8 milijardi funti) bude uspešna.

  Takođe se bavio temama poput rada na daljinu, slobode govora i potencijalnog vanzemaljskog života. Mask je razgovarao sa osobljem po prvi put od objavljivanja ponude za kompaniju u aprilu. Rekao je da može odustati od posla ako mu se ne daju podaci o lažnim nalozima.

  U video pozivu sa zaposlenima na Tviteru u četvrtak, Mask je rekao da će otpuštanja na Tviteru zavisiti od finansijske situacije kompanije.

  Kompanija Tviter (Beta/AP)

  „Kompanija mora da bude zdrava. Trenutno troškovi premašuju prihode“, rekao je on i dodao da „svako ko je značajan saradnik ne bi trebalo da brine o bilo čemu“. Takođe je naveo da preferira rad iz kancelarije osim ako „neko nije izuzetan“.

  Međutim, on nije pružio najnovije informacije o razgovorima o preuzimanju, a zaposleni na Tviteru su se obratili internom komunikacijskom kanalu kako bi izrazili svoje razočarenje zbog njegovih stavova o poslovanju i naknadama zaposlenima.

  Ilon Mask i „život izvan Zemlje“

  Mask, koji je šef proizvođača električnih vozila Tesla i raketne kompanije SpaceX, takođe je razgovarao o mogućnosti života izvan Zemlje, iako je rekao da nije video „stvarne dokaze za vanzemaljce“.

  „Možemo li putovati do drugih zvezdanih sistema i videti da li postoje vanzemaljske civilizacije?“ upitao je on, dodajući da bi platforma mogla da pomogne „civilizaciji i svesti”.

  Odvojeno, grupa zaposlenih u SpaceX-u – gde je Mask izvršni direktor – nazvala je Maska „čestim izvorom ometanja i sramote“ u internom pismu rukovodiocima kompanije u četvrtak.

  U međuvremenu, njega je tužio za 258 milijardi dolara investitor u kriptovalutu Dogecoin, koji ga je optužio da vodi piramidalnu šemu kako bi povećao njenu cenu.

  U žalbi podnetoj u Njujorku se navodi da je Mask „koristio svoj pijedestal kao najbogatiji čovek na svetu da upravlja i manipuliše Dogecoin piramidalnom šemom za profit, izlaganje i zabavu“.

  Ilon Mask, Tviter (Beta/AP)

  Ranije ovog meseca, Mask je zapretio da će odustati od ponude za preuzimanje i optužio Tviter da „ometa“ njegove zahteve da sazna više o svojoj korisničkoj bazi. U pismu dostavljenom regulatorima, on je rekao da ima pravo da izvrši sopstveno merenje neželjenih naloga, piše BBC.

  U pismu je formalizovan spor koji je tinjao nedeljama nakon što je on izjavio da je dogovor „na čekanju“ i očekivanju dodatnih informacija. Akcije kompanije iznosile su po 37,36 dolara na kraju trgovanja u Njujorku u četvrtak, što je znatno ispod ponuđene cene gospodina Maska od 54,20 dolara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP/Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE