NESVAKIDAŠNJA proslava Ilona Maska na otvaranju fabrike (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ilon Mask

  NESVAKIDAŠNJA proslava Ilona Maska na otvaranju fabrike (VIDEO)

  Jedan od najbogatijih ljudi na svetu Ilon Mask zvanično je otvorio fabriku Tesla, koja je vredi 5 milijardi i predstavlja najveću investiciju u nemačkoj industriji automobila u novoj istoriji.

  Mask je snimljen kako pleše dok je rukovodi isporukom prvih Teslinih automobila nemačke proizvodnje za 30 klijenata i njihove porodice.

  „Ovo je sjajan dan za fabriku“, rekao je Mask, pre nego što je pozdravio pokretanje fabrike kao „još jedan korak u pravcu održive budućnosti“, navodi Rojters.

  Izvršni direktor Tesle Ilon Mask oživeo je sećanja na pokretanje fabrike u Šangaju u januaru 2020. gde je takođe pokazao neke od svojih plesnih pokreta.

  Očekuje se da će Ilon Mask preseći crvenu vrpcu u novoj fabrici Giga Berlin, koja se nalazi u Grinhajdeu, gradu uglja u Brandenburgu u Nemačkoj.

  Protesti zbog fabrike

  Ipak, nisu svi za Giga Berlin. Nekoliko demonstranata okupilo se u utorak ispred objekta kako bi izrazili svoju zabrinutost, navodi Rojters.

  Oni su zabrinuti zbog korišćenja previše vode i seče velikog broja stabala koja su žrtvovana da bi se izgradila fabrika.

  Velika potražnja

  Tesla procenjuje da berlinska fabrika proizvodi do 500.000 vozila godišnje. Publikacija ,,Auto Motor Und Sport” u Nemačkoj izvestila je da Tesla planira proizvodnju 2.000 vozila u prvih nekoliko nedelja serijske proizvodnje.

  Troy Teslike, nezavisni istraživač Tesle, napisao je na Tviteru da se kompanija nada da će proizvodnja vozila dostići 1.000  nedeljno u šest nedelja nakon početka komercijalne proizvodnje, a zatim 5.000 nedeljno do kraja 2022.

  Potražnja za električnim vozilima je i dalje veoma visoka u Evropi. Sada Tesla može da se osloni na proizvodnju na kontinentu, a ne samo na isporuku iz Kine.

  Fabrika Giga Berlin je nastajala nekoliko godina. Izuzetno je važno za Tesline planove da se globalno proširi nakon otvaranja svoje fabrike Gigafactory 3 u Šangaju krajem 2019. Kompanija je takođe nedavno započela proizvodnju za Model Y u drugoj fabrici u Ostinu u Teksasu, ali Tesla još uvek nije održala svečano otvaranje.

  U novembru 2019, kada je Mask najavio planove za izgradnju fabrike automobila u Nemačkoj, pohvalio je nemački inženjering.

  ,,Svi znaju da je nemačko inženjerstvo izvanredno, sigurno. To je deo razloga zašto lociramo našu Gigafactory Europe u Nemačkoj. Takođe ćemo napraviti centar za inženjering i dizajn u Berlinu, jer Berlin ima neku od najboljih umetnosti na svetu”, zaključio je on.

  Nemačke vlasti dale su Tesli uslovno odobrenje za početak proizvodnje 4. marta.

  Uslovna dozvola za fabrike vozila i akumulatora u Brandenburgu očekivala se nakon višemesečnih kašnjenja. Tesla je nameravao da krene sa proizvodnjom vozila do početka leta 2021, ali su pandemija Covida-19, komplikacije u lancu snabdevanja i sukobi sa ekolozima usporili njegov napredak.

  Potrošnja vode u objektu ostaje problem

  „Uticaj na lokalno vodosnabdevanje i dalje predstavlja zabrinutost za budućnost fabrike“, rekli su analitičari automobilskog sektora Deutsche Banke. Dodali su da će Tesla morati da pruži dokaze o odgovarajućoj upotrebi vode i kontroli zagađenja vazduha kako bi zaista povećali obim.

  „Izvori su ukazivali na to da bi kompanija mogla u potpunosti da iscrpi rezerve vode u regionu sa prvom fazom izgradnje postrojenja i da će joj trebati dodatne dozvole za ekstrakciju kako bi dalje proširila svoje kapacitete u budućnosti“, navodi se u belešci.

  „Kao takav, Tesla će navodno imati dovoljno zaliha da podrži početni cilj od 500.000, ali bi se mogao da se suoči sa dodatnim preprekama jer planira da proširi svaku od svojih Giga fabrika na milion jedinica godišnje proizvodnje”, stoji u belešci.

  Ponovo skočile cene Tesla automobila

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE