Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ilegalnom žestinom utajio 328 miliona dinara

  Jedan Subotičanin uhapšen je zbog sumnje da je izbegavanjem plaćanja akcize i poreza na dodatu vrednost oštetio budžet Srbije za više od 328 miliona dinara.

  Subotičanin je uhapšen u zajedničkoj akciji inspektora Poreske uprave i Ministarstva unutrašnjih poslova, a tereti se da je saizvršilaštvu i uz pomaganje još 11 osoba koje su takođe osumnjičena za utaju poreza, organizovao posao nelegalne proizvodnje i prodaje alkohola, saopštila je Poreska uprava.

  Osnovano se sumnja da su u periodu od avgusta 2015. godine do aprila 2017. ilegalno proizvodili i prodavali žestoka alkoholna pića za koja su koristeći lažnu dokumentaciju obezbedili 3.700.000 akciznih markica, piše u saopštenju.

  Zatim su ih, koristeći mrežu takozvanih „fantom“ i „peračkih“ preduzeća, prodavali veleprodajnim i maloprodajnim objektima, navodi Poreska uprava.

  Tom prilikom izbegnuto je plaćanje 328.081.095,82 dinara akciza i PDV. Da bi prikrili tragove izvršenog krivičnog dela, osimnjičeni su privredno društvo koje je osnovano na teritoriji opštine Subotica preregistrovali i prebacili na teritoriju Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, navodi se u saopštenju.

  Izvor: Danas, FoNet

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE