Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Igor i Miloš su pesmu Ederlezi podigli na viši nivo – ovo je njihova muzička „UTOPIA“ (VIDEO)

  U svetu elektronske muzike, gde ritmovi i zvuci neprestano evoluiraju, jedna grupa se izdvaja svojim jedinstvenim pristupom i dubokom emocionalnom povezanošću sa publikom. Oni su jedni od pionira melodic techno žanra u Srbiji, stvarajući muziku koja premošćuje jaz između hipnotičkih bitova i melodijskih linija koje dodiruju dušu. Oni su jednostavno – UTOPIA.

  Igor Trešnjić i Miloš Đurić sa svakim nastupom i svakim izdanjem redefinišu granice muzičke umetnosti, uvodeći slušaoce u magičan svet gde se elektronika susreće sa emocijom. Sve ovo na lokacijama koje izgledaju krajnje impozantno poput hiljadama godina starog Lepenskog Vira ili spomen-parka Čačalica u Požarevcu, gde su snimili spot za obradu pesme „Ederlezi“ kojoj su dali potpuno novu dimenziju.

  Oni za BIZLife otkrivaju šta za njih predstavlja utopija, ali i kako kao muzički duo prevazilaze međusobne razlike u privatnom i poslovnom okruženju.

  Utopia, Miloš Đurić i Igor Trešnjić (Marko Obradovic Edge/Viddim Production)

  Prema njihovim rečima projekat Utopia je zapravio bio „jedan korak dalje” u odnosu na sve što su do sada radili.

  „Nas dvojica godinama radimo zajedno, pre Utopije smo zajedno imali jedan projekat koji je više bio fokusiran na bass house muziku i komercijalniji zvuk. Kroz godine smo shvatili da želimo promenu i to veliku sa kojom je stiglo i novo ime. Odlučili smo da usmerimo sve svoje znanje i iskustvo koje smo tokom godina prikupili, u jedan za nas potpuno novi pravac. Ime smo birali dugo i želeli smo da ono označava pravac u kome se projekat kreće“, odgovaraju Igor i Miloš.

  Utopija za nas predstavlja jedno savršenstvo koje je nemoguće dostići, ali usmeravanje ka njoj rezultira stalnim napretkom i poboljšanjem sveta oko nas

  Za razliku od klasičnog tehna, koji se često fokusira na ritam i perkusije, melodic techno uključuje složene melodijske linije i harmonične sekvence. Ove melodije često nose emotivan i atmosferičan ton, dajući muzici dubinu i narativnost.

  „Naša muzika nikako nije ograničena samo na to. Naš performans uključuje DJ-ing, live sviranje na sintisajzerima, live ritam mašine i pevanje. Pored toga, kreiramo live mašape gde poznate melodije i vokale izvodimo sami, tako da to sve zapravo zvuči dosta ‘šareno'“, opisuje svoj muzički pravac ovaj duo.

   

  Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

   

  Објава коју дели UTOPIA (@utopialive_)

  No ono što ih sasvim sigurno izdvaja na tržištu na prvom mestu jeste spoj muzičkog performansa i promocije određene destinacije, ali i to što su tekstopisci, autori i producenti, a svoju muziku i miksuju i masteruju sami.

  „Maksimalno se trudimo da se posvetimo svemu i da pazimo na detalje. Live setovi, prilagođene VJ vizualizacije, muzički stil, oblačenje, društvene mreže i sve ostalo; sve to mora pratiti istu priču i paletu boja“, navode Igor i Miloš.

  Sinergija muzike i prostora

  Naši sagovornici objašnjavaju i kako su došli na ideju da svoje spotove snimaju baš na ovakvim destinacijama, ali i šta su im dalji planovi.

  „Prva lokacija je bila Lepenski vir zato što smo smatrali da je lokacija takvog značaja nedovoljno zapažena od strane mlađe populacije i da bismo kroz naš performans mogli da napravimo spektakl koji bi spojio umetnost sa promocijom kulturne baštine. Za drugu smo izabrali Čačalicu, Memorial Park, lokaciju koja je najpoznatija po tome što odaje počast nekoliko hiljada partizanskih i pristalica otpora i članovima Crvene armije. Za Čačalicu smo se odlučili zato što smatramo da je istorija lokaliteta posvećena žrtvama Drugog svetskog rata deo kulturne baštine koja ne treba biti zaboravljena. Moglo bi se reći da je to jedan od kriterijuma za odabir“, objašnjavaju muzičari.

   

  Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

   

  Објава коју дели UTOPIA (@utopialive_)

  U pitanju su lokacije koje su prelepe, možda za njih ne zna dosta ljudi, a iza sebe kriju neku značajnu istorijsku ili neku drugu, manje poznatu priču. Trenutno ih imaju mnogo u planu, ali kako bi iznenadili publiku, još uvek ne žele da otkrivaju buduće lokacije.

  Prema njihovim rečima kada su počeli novi projekat dogovorili su se da neće vijati nikog i da neće imati muzičke uzore.

  „Naravno to ne znači da ne gajimo simpatije prema zvuku nekih izvođača, a Boris Brejcha i Cassian od stranih i Space Motion od regionalnih, samo su neki od njih. Najviše slušamo produkciju i samo konstruisanje ideja i onda stvaramo kroz filter naše inspiracije“, kažu muzički majstori.

  Igor i Miloš su pre svega jako dobri prijatelji, pa im se verovatno baš zato i svaka poslovna saradnja pokazala kao odlična.

  Utopia, Miloš Đurić i Igor Trešnjić (Marko Obradovic Edge/Viddim Production)

  „Nas dvojica dosta dugo radimo zajedno i dosta dobro se poznajemo. Imamo naravno razlike, kao i svaki duo ili bilo koji drugi kolektiv, ali te razlike nas savršeno dopunjuju da činimo jednu savršenu celinu. Mislimo da su baš one ključni razlog zašto smo ovakvi kakvi jesmo i da ćemo zbog njih najviše napredovati“, napominju njih dvojica.

  Zbog „biznisa“ trpi kreativnost

  Oni ističu i da su u njihovom slučaju muzika i biznis dosta isprepletani budući da su mnogo vremena proveli tako što su sve radili sami. Muzički deo je samo jedan deo toga svega, ali tu su i stvari poput dogovaranja nastupa, promocija, brendinga, mercha..

  „Mi takođe nemamo svoju izdavačku kuću, niti samo jedan label za koji izdajemo. Tu je takođe dosta posla u smislu procene za koji label ide koja traka, na koji način ostvarivati te saradnje, na koje uslove pristajati… U jednom trenutku kada sve te stvari radiš sam, shvatiš da si više fokusiran na biznis nego na muziku kao takvu. Za nas je to bilo dosta naporno, jer dok se posvetimo tim drugim sferama muzičke industrije, počne da trpi kreativnost“, kažu sagovornici BIZLife-a.

  Utopia, Miloš Đurić i Igor Trešnjić (Marko Obradovic Edge/Viddim Production)

  Imali su sreću, kako objašnjavaju, da ih je nedavno primetio veoma uspešan strani menadžment koji im dosta pomaže u svemu tome, tako da su došli do toga da na muziku sada odlazi većinski deo njihovog fokusa.

  Igor i Miloš još uvek nisu prebukirani nastupima, ali se raduju predstojećoj turneji po Indiji ovog meseca, a za njih će to biti veliko iskustvo i izazov. Za sada najmanje nastupaju u Srbiji i u regionu, ali se iskreno nadaju da će se to uskoro promeniti.

  „Plan je da ne stajemo. Stižu još najmanje dva snimka nalik ovima iz Lepenskog vira i Čačalice kao i mnogo nove muzike. Naravno nastupi se podrazumevaju, ali to ipak zavisi od mnogo faktora. Uzbuđeni smo i zahvalni što je ovaj projekat privukao mnogo pažnje i što su pozitivne reakcije na sve što radimo iz dana u dan sve veće“, zaključuje ovaj muzički duo.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

   

  Izvor: BIZLife/Mladen Stanković

  Foto: Marko Obradovic Edge/Viddim Production

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE