Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ibis Solutions i Ookla organizovali samit regulatora

  Ibis Solutions, jedan od najznačajnijih provajdera IT rešenja u jugoistočnoj Evropi, i Ookla®, međunarodno priznati lider u mrežnom testiranju i analitici, okupili su predstavnike regulatornih agencija iz čitavog regiona jugoistočne Evrope u Beogradu sa ciljem da zajedno razmotre kako da ojačaju regulatorno okruženje na tržištu. Ibis Solutions i Ookla predstavili su način na koji korišćenje informacija dobijenih obradom podataka iz masovnih izvora (crowdsourcing) može da pomogne regulatorima da ocene performanse telekomunikacionih mreža kao i nivo zadovoljstva korisnika. Takođe, učesnicima konferencije su se obratili i predstavnici regulatornih agencija zemalja koje su već uspešno primenile ove nove tehnologije.

  Samit regulatornih agencija

  Samit regulatornih agencija

  Na ovoj regionalnoj konferenciji, na interesantan način objašnjeno je koje sve mogućnosti donosi napredna obrada crowdsourcing podataka kao i koji potencijal daje integracija ovih podataka u softverske alate za rešavanje izazova sa kojima se susreću regulatorna tela država u regionu jugoistočne Evrope.

  „Svojim zalaganjem Ookla želi da pomogne regulatorima da još uspešnije analiziraju performanse mobilne i fiksne širokopojasne mreže kako bi osnažili proces poboljšanja mreže na globalnom nivou“, rekao je na konferenciji u Beogradu suosnivač i izvršni direktor Ookle, Doug Suttles.

  Uživali smo radeći sa Ibis Solutions-om na tome da okupimo ugledne globalne regulatore na jednom mestu kako bismo diskutovali o potencijalima koje donosi korišćenje Ooklinih crowdsource podataka na unapređenje korisničkog iskustva i ubrzanje digitalne transformacije.

  Dough Suttles – Ookla

  „Veoma mi je drago što smo naše višedecenijsko iskustvo u monitoringu telekomunikacionih mreža i softverske alate koje smo razvili za praćenje performansi mreža uspeli da dopunimo podacima od krajnjih korisnika koje je prikupila Ookla, a koji nam do sada nisu bili na raspolaganju. Spajanjem ova dva segmenta dobili smo moćno rešenje koje će pomoći regulatornim agencijama da u potpunosti iskontrolišu nivo kvaliteta usluga telco operatora i stvoriti osnovne preduslove za dalji razvoj zdrave konkurencije, kao osnovne premise slobodnog tržišta“, istakao je Vladimir Rakić,  direktor Odeljenja za razvoj softvera kompanije Ibis Solutions.

  Vladimir Rakić,  direktor Odeljenja za razvoj softvera kompanije Ibis Solutions.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Ibis Solutions

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE