Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I zaposleni u UN seksualno uznemiravani

  Jedna od tri osobe zaposlene u Ujedinjenim nacijama bila je seksualno uznemiravana u poslednje dve godine, pokazuje izveštaj UN.

  Ipak, samo 30.364 zaposlenih ili 17 odsto popunilo je istraživanje. Generalni sekretar UN Anotnio Gutereš ocenio je da izveštaj i umereno niska stopa odgovora, jeste znak da je pred njima dug put.

  Gutereš kaže da bi relativno mali broj učesnika u istraživanju mogao biti znak osećaja nepoverenja, percepcije neaktivnosti i nedostatka odgovornosti u UN.

  Prema istraživanju koji je sproveo Dilojt, više od polovine onih koji su iskusili seksualno uznemiravanje u UN kažu da se to dogodilo u kancelarijskom okruženju, dok je 17,1 odsto izjavilo da se to dogodilo na društvenom događaju vezanom za posao.

  Više od petine – 21,7 odsto kažu da su im pričali neprikladne seksualne priče ili viceve. Oko 14 procenata je dobilo uvredljive komentare o svom izgledu, telu ili seksualnim aktivnostima, a 13 odsto je imalo kolege koji su pokušali da ih uvuku u seksualne razgovore.

  Još 10,9 procenata je bilo izloženo seksualnim gestovima ili upotrebi govora tela koji ih je vređao ili zbunio, dok je 10,1 odsto doživjelo neprikladno dodirivanje.

  Dva od tri zlostavljača su muškarci, navodi se u izveštaju, dok je svaki treći zaposleni koji je iskusio seksualno uznemiravanje preduzeo nešto posle toga.
  [preporucene_vesti ids=“316959″]

  Izvor: CdM

  Foto: UN

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE