I srpski penzioneri u CG traže od Vučića 20.000 dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I srpski penzioneri u CG traže od Vučića 20.000 dinara

  Srpski penzioneri koji žive u Crnoj Gori obratili su se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru finansija Siniši Malom, kako bi i oni dobili po 20.000 dinara što je najavljeno za 10. februar.

  Penzioneri traže od predsednika Vučića i ministra Malog da intervenišu da i oni dobiju pomoć države kao ostali penzioneri koji su pravo na penziju ostvarili na teritoriji Republike Srbije.

  “Tri tranše pomoći, dve od trideset evra i jedna od dvadeset evra nisu nam isplaćene i zato Vas molimo da intervenišete da bi nam bila isplaćena pomoć od 20.000 dinara što je najavljeno za 10. februar”, navodi se u pismu.

  “Molimo Vas gospodo da nam pomognete i lično intervenišete da bismo i mi, koji sticajem okolnosti živimo u Crnoj Gori, a ceo radni vek smo proveli u Srbiji, dobijemo pomoć kao drugi ljudi koji penzije primaju iz Fonda PIO Srbije”, naveli su penzioneri u otvorenom pismo predsedniku i ministru.

  Oni podsećaju da su “decenijama poput svih ostalih zaposlenih građana Srbije radili i borili se za državu Srbiju, plaćali sve kao i drugi građani a sada kada im je najteže bivaju diskriminisani i ne dobijaju pomoć države kao građani Srbije”.

  Dobili samo 50 evra

  “Kada je država 2014. godine sprovodila program finansijske konsolidacije odbijali su nam od penzija normalno kao i svim drugim penzionerima. Kada je bila hiperinflacija, kada je bio rat, kada su bile poplave i zemljotresi nisu pravljene razlike već smo svi tretirani jednako, a sada kada Fond PIO isplaćuje pomoć srpski penzioneri nastanjeni u Crnoj Gori su diskriminisani i nemaju isto pravo na pomoć kao ostali”, navode u pismu.

  “Zašto?”, pitaju srpski penzioneri u Crnoj Gori i podsećaju da su od najave vlade da će biti isplaćivana pomoć za prevazilaženje krize nastale usled pandemije samo jednom dobili pomoć od pedeset evra.

  Iz Vlade Srbije najavljeno je da će 10. februara penzionerima biti isplaćena pomoć u iznosu od 20.000 dinara.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE