Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hyundai povlači 239.000 vozila zbog greške u proizvodnji: OVI MODELI su pogođeni

  Hyundai Motor America povlači određene modele vozila Accent 2019-2022, Elantra 2021-2023 i Elantra HEV 2021-2022.

  Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai povlači 239.000 vozila kako bi popravio problem sa sigurnosnim pojasevima koji mogu eksplodirati i povrediti putnike.

  Hyundai Motor America povlači određene modele vozila Accent 2019-2022, Elantra 2021-2023 i Elantra HEV 2021-2022, prema navodima američke Nacionalne uprave za sigurnost u saobraćaja na auto-putevima (NHTSA).

  Vozila su povučena jer u slučaju sudara, prednji zatezni sigurnosni pojasevi na strani vozača i/ili suvozača mogu eksplodirati nakon aktiviranja i uzrokovati povrede. Kao rezultat toga, prijavljene su tri povrede, dve u SAD-u i jedna u Singapuru.

  Hyundai automobil (Pixabay)

  Zatezači pojaseva koji se aktiviraju vatrom uobičajeni su u modernim vozilima, piše AP.

  Međutim, deo u Hiundai-jevim povučenim vozilima može da pokvari i pošalje metalne gelere u vozilo, uzrokujući povrede putnika u vozilu.

  Ako se vozilo s greškom nalazi na popisu za povrat, vlasnici će primiti obaveštenje o povratu poštom do 15. jula. Mogu otići u prodajni salon kako bi besplatno ugradili nove zatezne sigurnosne pojaseve.

  Vlasnici Hyundaija koji nemaju garanciju takođe imaju pravo na popravke ako im automobil bude povraćen.

  Problemi i ranije

  Hyundai je ranije ovog meseca povukao 215.000 vozila u Sjedinjenim Državama zbog curenja creva za gorivo koja bi mogla da izazovu požar na motoru.

  Hyundai nudi besplatne popravke za sva pogođena vozila, „bez obzira na to da li su pogođena vozila i dalje pokrivena Hyundaijevom ograničenom garancijom za novo vozilo “.

  Hyundai vozila (Pixabay)

  Vlasnicima pogođenih vozila biće nadoknađeni i sopstveni troškovi koji su nastali prilikom popravke.

  Hyundai je rekao da ne planira da zameni opozvana vozila, ali će obezbediti besplatne popravke i promenio je način proizvodnje svojih vozila.

  Od 16. maja, proizvođač automobila sklapa vozila sa ventilom za odzračivanje na mikro cevi generatora gasa zatezača sigurnosnog pojasa.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay/Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE