Huavej demantuje da seli iz Srbije u Hrvatsku

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Huavej demantuje da seli iz Srbije u Hrvatsku

  Kompanija Huavej u Srbiji demantovala je pisanje pojedinih hrvatskih medija da se kancelarija kineske kompanije iz Beograda seli u Zagreb, prenosi Mondo.

  Kineski gigant demantovao je za Mondo pisanje Večernjeg lista i drugih hrvatskih medija, da se kancelarija Huaveja navodno iz Beograda seli u Zagreb, s tim da su pojedini domaći mediji ekspresno javili da ove informacije demantuju iz srpske vlade.

  “Kompanija u Srbiji posluje duže od 12 godina, gde se nalazi centrala za Zapadni Balkan. Kao centrala ovog dela Evrope naš cilj je da proširimo svoje poslovanje, otvaramo nova radna mesta i zapošljavamo stručne kadrove. Do sada smo ostvarili saradnju sa velikim brojem partnera i plan nam je da nastavimo jačanje pozicije Srbije na putu tehnološkog razvoja”, navela je ta kompanija.

  Huavej je dodao da je “sagradio značajne temelje za dalji rast i razvoj i kreirao velike planove koje planira da realizuje u godinama koje su ispred nas”.

  “Centrala kompanije za ovaj deo sveta je nedavno iz jednog dela Beograda preseljena u drugi, u kojem se nalaze i brojne druge IT i telekomunikacione kompanije u Beogradu”, dodaje se.

  Kompanija već radi na procesima digitalizacije društva i unapređenju IT i telekomunikacione infrastrukture Srbije, u koje je najavljeno ulaganje od više 150 miliona evra. “Takođe, studenti iz Srbije već nekoliko godina unazad imaju priliku za stručnu praksu u postrojenjima Huaveja u Kini”, zaključila je kompanija Huavej.

  Izvor: N1, Mondo

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE