Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Masovna otpuštanja u tech industriji

  Masovna otpuštanja iz ugla zaposlenih #2: Šta kažu otpušteni iz HTEC-a?

  Pre manje od nedelju dana, započeli smo serijal priča o zaposlenima u tech industriji koji su u proteklom periodu dobili otkaze i zamolili čitaoce našeg portala da nam se jave ukoliko žele da podele svoje iskustvo. Ubrzo nas je ova tema dovela do brojnih svedočanstava bivših radnika kompanije HTEC Group, koja je u proteklim nedeljama otpustila na stotine zaposlenih u regionu.n

  Prema zvaničnim izjavama, kompanija kaže da je reč o “neophodnom odgovoru na nepovoljne makroekonomske prilike”, te da “nastavljaju sa zapošljavanjem u ključnim oblastima rada”, no priče onih kojima je uručen otkaz govore drugačije.

  Glavna platforma kojoj su se bivši zaposleni ovog tehnološkog giganta okrenuli jeste Reddit, gde anonimno i iskreno dele svoja iskustva, podržavaju jedni druge i informišu se o svojim pravima.

  Ovo je trenutno goruća tema kada je u pitanju regionalna Reddit zajednica, jer je na stotine ljudi pogođeno ovom odlukom kompanije koju su, kako navode, primili sasvim neočekivano.

  “Poplava otkaza u HTEC-u je stigla i do mene, pa sam osetio obavezu da upozorim ostale i da se i ja oglasim po pitanju trenutnog stanja u firmi i kakav je sraman odnos prema ljudima. Pre par dana sam dobio otkaz preko noći, iako sam imao vrhunske ocene na svim evaluacijama i odlične performance review-ove, kao i mnoštvo prekovremenih sati kad god je traženo. Samo mi je saopšteno u pet minuta da dobijam otkaz, a da pri tome nisu hteli da mi navedu ni razloge otkaza. Samo su drsko rekli ‘Moramo tako i ne želimo o tome da pričamo’. Ono što me je zaista pogodilo je taj sraman odnos prema ljudima. Ljudima se poturaju sporazumni otkazi, isto je ponuđeno i meni, uz opasku da mi je bolje da to prihvatim nego da mi stoji da sam dobio otkaz jer me niko neće hteti više,” naveo je jedan Reddit korisnik.

  Kako je naglašeno u komentarima različitih korisnika, ovakva situacija se nije mogla naslutiti u kompaniji, naročito jer im je menadžment od početka godine govorio da neće biti otkaza, te da će se nastaviti sa zapošljavanjem.

  Ceo tekst pročitajte na portalu WebMind.

  Izvor: Web Mind

  Foto: Web Mind

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE