Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  cene goriva

  Hrvatska razmatra uvođenje VAUČERA ZA GORIVO

  Potpredsednik Vlade i ministar finansija Hrvatske Zdravko Marić izjavio je nakon sednice Vlade da je uvođenje vaučera za gorivo jedna od mera koja se razmatra i na kojoj se radi, ali da još ne želi ništa da prejudicira.

  S obzirom da iduće nedelje ističe dvonedeljna odluka fiksiranja cena goriva izvan auto-puteva, kao i na izvestan dalji rast cena nafte na tržištima, Marića su novinari pitali koje dalje mere Vlada razmatra, na što je odgovorio da još treba pričekati sve računice kada je u pitanju cena nafte, dodajući i da ministar privrede i održivog razvoja Davor Filipović vodi dodatne razgovore s predstavnicima distributera i proizvođača.

  Upitan o mogućnosti uvođenja vaučera za gorivo, Marić je izjavio da je to jedna od mera koja se razmatra, no za čiju pripremu ipak treba određeno vreme.

  Između ostalog, tu se javljaju i pitanja onih koji poseduju nekoliko vozila, kao i pitanja socijalnih kriterijuma, u smislu da li bi se takva mera odnosila na sve jednako ili ipak ne.

  Zagreb, Hrvatska (YouTube)

  „Na tome, između ostalog, radimo zadnjih dana i nedelja. Kada se iz toga svega bude iznedrilo nešto spremno za komunikaciju, to ćemo reći“, izjavio je Marić.

  Na pitanje novinara razmatraju li se vaučeri i za hranu, Marić je podsetio da je PDV praktično snižen na najnižu moguću razinu za svežu hranu, poput mesa, ribe, voća i povrća. Ponovio je da iz Vlade očekuju i da druge „karike u lancu“ daju svoj doprinos te kako je sada trenutak za zajedničko delovanje, no, da će i uvek biti onih koji će videti kratkoročnu zaradu i „loviti u mutnom“.

  „Ponavljam, ako će svako izdvojeno gledati svoj deo, svaki segment kao zasebni silos, u dugom roku gubimo svi. Toga moramo biti svesni“, poručio je Marić.

  Podržaćemo ćemo udruženja za zaštitu potrošača

  Upitan o primedbama udruženja za zaštitu potrošača da im je namenjeno premalo novca za zadatak praćenja zaokruživanja cena kod zamene kune evrom, Marić je rekao „u pravilu, koliko god dali uvek se traži više“.

  Napomenuo je da je u proračunu za tu namenu rezervirano 700.000 kuna (92.000 evra), tu su još i evropski izvori, no da će za tako važnu namenu kao što je zaštita potrošača naći novac, piše SEEbiz

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixels/Pixels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE