"Hrvatska ima dva jednoroga i po tome smo na vrhu EU"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Hrvatska ima dva jednoroga i po tome smo na vrhu EU”

  Predsednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeski ocenio je da se u Hrvatskoj menja pogled na preduzetništvo i da je činjenica da u njoj postoji dva jednoroga koji vrede više od milijardu dolara, po čemu su na vrhu EU. Reč je, inače, o Rimac automobilima i Infobipu.

  „Nogometaše i manekenke, petparačke pjevačice i posvuduše zamijenili su poduzetnici na naslovnim stranicama. To i dalje ne znači da je uloga poduzetnika poboljšana. Njih recimo uopće nema u protokolima, Vlade, Sabora, predsjednika, župana i gradonačelnika. Poduzetnici, ako postoje, oni su na dnu i takav je pogled na njih. S druge strane, među samim poduzetnicima mi znamo tko igra po pravilima igra, tko zapošljavanja i tko plaće, svašta se podvlači’, rekao je Tedeski i poručio da se treba distancirati od wannabe poduzetništva.

  „Ako netko ima kompaniju, a plaća na crno ili šverca, nema pravo da se kiti dičnom i zahtjevom pozicijom poduzetništva“, istakao je vlasnik Atlantica i dodao: „Mi smo svi dio ovog ekosustava i ako mi možemo iznjedriti najbolje, šaljemo najbolji poziv našoj djeci, ali i stranim državama da dođu ovdje živjeti i stvarati“

  Tedeski je dodao kako je EY nagrada doprinela pozitivnoj percepciji preduzetnika.

  „Prije smo imali jednog dominantnog poduzetnika koji se želio baviti svime, od igle do lokomotive. Nedavno smo imali gorljivu raspravu između dva hrvatska jednoroga o tome tko će biti treći jednorog i kako mu pomoći da uspije u tome. To je promjena, to da nema jala i razmišljanja kako da onom do tebe crkne krava. Ono što je napravio Mate Rimac kada je pomogao Infinumu da napravio joint-venture s Porscheom, to je ono nam treba, a ne da se pitamo ‘što tu ima za nas’. Moramo prestati razmišljati kao feudalac koji je zalutao u 21. stoljeće. Tragedija je kada imamo jednog koji ima kuću od bijelog kamena, a svi ostali kuće od dreka“, kaže Tedeski.

  Izvor: tportal

  Foto: YT/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE