Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  GODIŠNJI HOROSKOP: 2023. biće godina promene sistema vrednosti

  Piše: Aleksandra Panić

  @alessapanic

  www.flowermoonpractice.com

  Nova godina počinje pauzom, tiho i sanjivo. Usnulog prvog januara na nebu imamo dve retrogradne planete (Mars i Merkur) koje od nas zahtevaju da provedemo neko vreme u razmišljanju i promišljanju novogodišnjih želja i planova.

  Ukoliko putujete u januaru, dajte sebi više vremena da se pripremite za put i budite spremni na kašnjenja letova ili duga čekanja na graničnim prelazima. Imajte u vidu da putovanja pod retrogradnim Merkurom nikada ne teku glatko pa se u skladu s time pripremite za avanturu. Dobra strana retrogradnog Merkura koju bi trebalo iskoristiti tokom hladnih januarskih dana je njegova težnja da vam pomogne u jasnijoj konceptualizaciji vaših ideja, planova i projekata. Ako se bavite umetnošću, u januaru se potpuno prepustite stvaranju.

  Početak godina – vreme za ciljeve

  Sunce ove godine ulazi u sazvežđe Vodolije 20. januara i ostaje u njemu do 18. februara. Ovaj period godine biće astrološki magično miran, te ga iskoristite da postavite jasne ciljeve i mapirate realizaciju zamišljenih projekata, kao i finansijsku strukturu za 2023. Kad smo spomenuli finansije, bitno je reći da će nam nova godina doneti pregršt iznenađenja na ovom polju. Budite spremni da razmišljate o investicijama na revolucionaran način.

  Mart nam donosi dva značajna astrološka događaja koja će nam doneti i dramatičnu promenu paradigme: očekuje nas ulazak Saturna u sazvežđe Riba i Plutona u sazvežđe Vodolije.

  Sve do pronalaska Urana (1781.), Saturn je predstavljao poslednju planeta u našem solarnom sistemu, a u astrologiji je označavao granice, završetke i definicije. Saturn se bavi formom i strukturom pojmova. U telu, Saturn predstavlja skeletni sistem (oblik i građu) i kožu. Proteklih pet godina dok je Saturn boravio u svojim matičnim sazvežđima Jarcu i Vodoliji, na sve moguće načine forsirao nam je ograničenja. Promene usvojenih definicija u pogledu ograničenja počinju prelaskom Saturna u sazvežđe Riba, 7. marta 2023. (Saturn će u ovom sazvežđu boraviti do februara 2026.).

  Vreme shvatanja ličnih i društvenih ograničenja

  U Ribama, sazvežđu u kome se svaka struktura razlaže, zidovi ruše, a forme i norme gube, i sam Saturn gubi svoju svrhu pretpostavljenog koji postavlja i čuva granice. Vreme kojem ćemo svedočiti u naredne tri godine poigravaće se sa našim shvatanjima ličnih i društvenih ograničenja i iskriviti ili prekinuti svaku onu zamišljenu liniju koju smo povukli kao graničnik. Koliko će ovo vreme za neke od nas biti blagotvorno i oslobađajuće, toliko će druge otvoriti osećanjima nelagode i panike.

  Dve nedelje kasnije (23. marta), Pluton, planeta moći, bogatstva i transformacije ulazi u sazvežđe revolucionarne Vodolije gde će u prvom krugu ovog tranzita boraviti samo nekoliko meseci – do 11. juna 2023. Tokom ovog perioda imaćemo prilike da naslutimo teme sa kojima ćemo se suočavati tokom predstojećeg, dvadesetogodišnjeg boravka Plutona u Vodoliji koji nam počinje 2024.

  Kad je Pluton ušao u Jarca, desila se finansijska kriza

  Prisetimo se da je Pluton ušao u Jarca 2008. godine donoseći nam prvo finansijsku krizu na svetskoj berzi, a zatim i period poznog liberalnog kapitalizma u kome smo shvatili koliko su zapravo krhki naši finansijski sistemi. Uobičajeno je da Pluton izađe iz sazvežđa na sličan način na koji je i ušao – nekom vrstom finansijske krize. Inflaciju već uveliko osećamo.

  Na polju ličnog razvoja, važno nam je da razumemo poruke koje dobijamo za vreme sezona pomračenja. Solarne eklipse ili pomračenja Sunca u 2023. godini, premeštaju se iz sazvežđa Bika i Škorpije u sazvežđa Ovna i Vage.

  Borba koju započinjemo sa prvom solarnom eklipsom u Ovnu 20. aprila vezuje se za uspostavljanje zdrave i održive ravnoteže između ličnih želja, potreba i planova i želja i potreba drugih (naših partnera, članova porodice, ali i zajednice kojoj pripadamo).

  Period u kom ćemo morati da ograničimo ego

  Mesec će se i ove godine pomračiti u sazvežđima Bika (5. maja) i Škorpije (28. oktobra) kako bi nam pomogao da konačno razvežemo stare i nepotrebne emotivne obrasce koje smo razumeli zahvaljujući ciklusima pomračenja u protekloj godini. Predstoji nam period u kome ćemo morati da ograničimo svoj ego zarad kako ličnog tako i zajedničkog uspeha.

  Brzo nakon sezone pomračenja, Jupiter, planeta ekspanzije i optimizma prelazi iz vatrenog Ovna u zemljanog Bika, što će nam doneti značajnu promenu razmišljanja u pogledima ličnog zadovoljstva i koncepta bogatstva. Pitanja koja će nam ovaj tranzit otvarati svo do 25. maja 2025. godine biće vezana za ideje koje imamo o zadovoljstvu i uživanju: šta je za nas pravo uživanje, čemu težimo i šta nam nedostaje. Bik vlada čulima te će tokom ovog perioda naša čula biti otvorena ka novim iskustvima. Ovo je dobar period za umetnike jer nam Bik uvek pomogne da našim idejama damo fizičku formu. Ako bih morala da vam ponudim samo jednu reč da precizno opiše predstojeći period, izabrala bih reč otelovljenje (embodiment).

  Bik je takođe i sazvežđe u kome se materijalizuju i naše investicije te je sledeća godina pod Jupiterom u Biku dobra za završetak dugotrajnih projekata. (Vodolije i Lavovi: nešto će da vas konačno pogura da stvorite novi ili završite sa renoviranjem vašeg doma ili poslovnog prostora o kome već dugo sanjate).

  Kako ćemo završiti 2023.?

  Venera, planeta koja upravlja našim odnosima sa drugima, naročito na romantičnom polju usporiće svoje kretanje u drugoj polovini leta, što će nam doneti zahlađenja ili preispitivanja na ljubavnom planu. Iako je avgust popularan mesec za zakazivanje venčanja, ja ne bih birala ovaj period za tako važan događaj. Međutim, postoji jedan dan unutar ovog perioda koji ka kao stvoren za proslavu ljubavi, a to je 13. avgust.

  Jupiter će biti retrogradan u periodu od 4. septembra do 30. decembra što može da nam uspori planove ili da nas iz perioda optimizma i čulne ekspanzije uvuče u mrak u kome ćemo se buditi sa razmišljanjem o svemu onome što još uvek nemamo (a želeli bismo) ili sa sumnjom da će se naši planovi ikada materijalizovati. Ovo je odličan period da se započne proces introspekcije i isceljenja pogotovu ako ste osoba koja je više okrenuta ka čulnim i materijalnim nego intelektualnim i duhovnim zadovoljstvima. Ovo neće biti povoljan period za otvaranje novih biznisa, jer ćete poslovati otežano i sa nedovoljnim sredstvima.

  Godinu završavamo kako smo je i započeli – sa suptilnim buđenjem Jupitera i retrogradnim Merkurom u Strelcu. Staycation će biti mnogo bolji izbor nego glamurozni praznični put.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Usnplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE