Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  HITNA SMENA u Slobodi: „Čačani odbijaju da budu žrtvovani kao građani Černobila“

  Opoziciona Grupa građana „Čačak je naš“ u Skupštini Čačka zatražila je danas od gradskog rukovodstva da od nadležnog ministarstva traži hitnu smenu menadžmenta vojne Kompanije Sloboda zbog tri incidenta i istakla da „Čačani odbijaju da budu žrtvovani kao gradjani Černobila“.

  „Ako do hitne smene ne dođe, znači da republička vlast zna da pravi uzroci eksplozija prevazilaze ingerencije rukovodstva i da je to u domenu visoke politike. U tom slučaju treba da znaju da je vreme hladnog rata prošlo i da gradjani Čačka neće da budu isto što i žrtvovani stanovnici Černobila“, navodi se u saopštenju.

  Predsednik Grupe građana Dragan Bisenić naveo je da je eksplozija u fabrici Sloboda, koja se dogodila u subotu uveče oko 20 časova, treći akcident za vreme mandata aktuelnog rukovodstva te fabrike.

  „Posle trećeg akcidenta ili četvrtog ako se računa i zagađenje reke Zapadna Morava, očekujemo da gradsko rukovodstvo, koje je dosad bilo bolećivo na aktuelni menadžment Slobode, traži od resornog ministarstva hitnu smenu rukovodstva fabrike bez obzira na istragu koja će se u medjuvremenu voditi“, navodi se u saopštenju.

  Ta Grupa građana ocenila je i da se ekonomski interesi koje fabrika donosi gradu moraju staviti na stranu kada su životi radnika i gradjana u pitanju, i istakla da od odluka koje će biti donete u narednim danima zavisi i njihov zaključak mogućeg uzroka ponovljenih akcidenata u fabrici Sloboda.

  Izvor: Beta

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE