Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  HIT na mrežama: Šta je ovo ZASVETLELO ispred Starog dvora? (FOTO)

  Arhitekta i ulični umetnik Andrej Josifovski, poznatiji kao Pijanista, napravio je skulpturu od armature i zlatnih lampica, nazvao je „Keep Light“ i postavio ju je ispred Skupštine grada Beograda da bi „ponovo opomenuo društvo u kojem živi na posledice koje nam je ova godina ispostavila kao bilans“.

  Skulptura postavljena u okviru projekta koji je simbolično nazvao „Zlatni petak“ napravljena je od žice nalik na one kakve se mogu videti na novogodišnjim ukrasima u mnogim parkovima, ali u obliku velikog falusa koji svetli.

  Postavka je visoka oko četiri metra, a osvetljena je sa oko 1.500 zlatnih lampica, koje simbolišu, kako je rekao, „raskoš i glamur rasvete na koju se novac baca dok se deca leče SMS porukama“.

  Osim skulpture koju je svakom od okupljenih, ali i prolaznika ostavio da sam rastumači, sa sobom je poneo i zlatnu lopatu, uz opasku: „Doneo sam je da znate da je prva zlatna lopata moja zlatna lopata, a ne njihova. Pošto sam pre neki dan video da imaju zlatne lopate kada grade sva ova čudesa. Ovo je trebalo da bude spomenik zlatnoj lopati i maketa za spomenik, ali ispalo je drugačije, No, ima vremena i za taj spomenik“, piše Nova.rs.

  Nakon četrdesetak minuta Josifovski je sklonio delo visoko četiri metara sa platoa ispred Skupštine grada, spakovao ga u kombi i odvezao u jednu privatnu galeriju.

  Na izložbi moderne umetnosti koja će 24. decembra početi u galeriji Neon skulptura “Keep Light” biće ponuđena na prodaju, a sav prihod rekao je umetnik, ići će u dobrotvorne svrhe i za lečenje dece.

  Izvor: Nova S

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE