Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hirurg na jeziv način „zaštitio“ svoje delo

  Jedan britanski hirurg, suspendovan zbog toga što je laserom „ugravirao“ svoje inicijale na jetri dva pacijenta, priznao je krivicu na sudu u Birmingamu, a presuda će mu biti izrečena 12. januara.

  Simon Bramhal (53), priznao je krivicu po dve optužnice za nanošenje štete i povrede, jer je laserom ispisao inicijale „SB“ na jetrama pacijenata pod anestezijom, bez njihovog pristanka, dok je operisao u bolnici Kraljica Elizabeta u Birmingemu 2013. godine.

  Za ispisivanje svojih inicijala upotrebio je netoksični argon, koji se često koristi u hirurgiji.

  Jedan od njegovih kolega nedopuštenu intervenciju uočio je tokom druge operacije, nakon čega je uprava bolnice suspendovala Bramhala do okončanja istrage.

  Lekar se od tada brani sa slobode uz kauciju do presude koju će mu sud izreći 12. januara.

  „To je neuobičajen i složen predmet“, istakao je na tužilac Toni Badenoh i ocenio da je predmet „bez presedana u pravosuđu i krivičnom pravu“.

  „Okrivljeni je priznao da je delo koje je počinio ne samo neetično, več je i kažnjivo“, rekao je tužilac.

  Optužnica ga tereti za zloupotrebu ovlašćenja, istakao je Badenoh, jer „činjenica da je doktor Bramhal upisao svoje incijale na jetru jednog pacijenta nije izolovan slučaj, budući da ga je izveo dvaput, a za to je potrebno i znanje i koncentracija. To je učinio u prisustvu svojih kolega“, rekao je tužitelj.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE