Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Google SAD

  Gugl kupuje u komšiluku

  Tehnološki gigant Gugl kupiće hrvatsku aplikaciju Photomath, objavio je Rojters, a akviziciju bi još trebalo da potvrdi regulatorna tela Evropske unije.

  Rok za tu odluku je 28. marta ove godine.

  Telo EU za konkurentnost može odobriti dogovor sa ili bez pravnih lekova nakon preliminarne revizije ili može otvoriti četveromesečnu istragu ako ima ozbiljne nedoumice.

  „Možemo potvrditi da smo sklopili ugovor o kupnji Photomatha u maju 2022, podložno regulatornom pregledu“, rekao je Gugla.

  „Photomathova tehnologija pomoći će Guglu da poboljša svoju sposobnost pružanja boljih iskustava u učenju matematike učenicima, pomažući u izgradnji Guglove ponude pomoći za domaće zadatke za korisnike“, kazao je.

  Photomathova aplikacija koristi kameru pametnog telefona ili naučni kalkulator za prepoznavanje i objašnjenje simboličnih matematičkih problema. Menlo Ventures, LearnCapital, Goodwater Capital, GSV Ventures i Cherubic su investitori u kompaniju, piše Rojters.

  Damir Sabol, osnivač i izvršni direktor Photomatha, ekskluzivno je za Lider potvrdio vest o preuzimanju. Tačno je da smo s Guglom potpisali ugovor oko preuzimanja, kratko je izjavio Sabol.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE