Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  GSP od PENALA Kinezima KUPUJE tri električna autobusa

  Generalni direktor GSP Beograd Radiša Momčilović izjavio je da će to preduzeće naplatiti penale u iznosu od 1,46 miliona evra kineskoj kompaniji Hajger zbog kašnjenja u isporuci jednog broja autobusa.

  Momčilović je naveo da je danas istekao rok za isporuku novih 174 autobusa od strane Hajgera.

  „Isporučen je prvi lot autobusa, a od dobavljača smo obavešteni da će isporuka ostalih autobusa kasniti zbog zastoja u proizvodnji motora za evropsko tržište“, naveo je Momčilović u pisanoj izjavi.

  Kako navodi, do kašnjenja je došlo zbog primene najnovijih ekoloških standarda u proizvodnji automobilskih motora u EU po kojima svi motori moraju da imaju oznaku „EURO 6 step D“ od 1. septembra ove godine, odnosno zbog te promene kineski proizvođač nije imao dovoljno novih motora po standardima EU da ugradi u autobuse i zato isporuka kasni.

  „GSP će pristupiti primeni odredbi Ugovora i naplatiće penale u iznosu od 1,46 miliona evra za ostatak autobusa koji nisu isporučeni u predviđenom roku“, istakao je Momčilović.

  On je izrazio nadu da će svih 174 novih autobusa biti na ulicama do 30. novembra ove godine kako je, naveo je, kompanija Hajger obećala.

  Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević izjavio je da je GSP Beograd postupio ispravno kada je naplatilo penale za kašnjenje i najavio da će za taj novac biti kupljena tri nova električna autobusa.

  „Od tog novca kupićemo tri nova električna autobusa. Grad će od svojih sredstava kupiti još sedam autobusa i tako pokrenuti novu ekološku liniju koja će saobraćati između Slavije i Kalemegdana“, rekao je Vasiljević.

  Kineska kompanija Hajger saopštila je danas da će doći do kašnjenja u isporuci jednog dela ugovorenih gradskih autobusa i zbog toga uputila izvinjenje Beograđanima.

  Izvor: Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE