Grupa "Besa" nakon spota protiv kupovine srpskih proizvoda DOBILA ODGOVOR

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grupa “Besa” nakon spota protiv kupovine srpskih proizvoda DOBILA ODGOVOR

  Grupa “Besa Besa” pokrenula je kampanju kojom poziva na bojkot srpskih proizvoda na Kosovu, prenosi kosovski portal Ekonomija onlajn. Sada je dobila odgovor nevladinih organizacija.

  Nekoliko nevladinih organizacija iz Severne Mitrovice i Gračanice saopštilo je danas da su pokrenule niz pravnih mehanizama povodom spota neformalne grupe “Besa Besa” pod nazivom “Ne kupujte srpske proizvode”.

  Organizacije Nova društvena inicijativa, Centar za afirmativne društvene akcije, Centar za socijalne inicijative i Forum za razvoj i multietničku saradnju istakle su da se u spotu maloletnom detetu nameće da izgovori tvrdnju o nameri srpskih proizvodjača da “otruju kupce proizvoda”.

  Oni su ocenili da se srpski privrednici na Kosovu godinama suočavaju sa pojavom ekonomskog nacionalizma. On se manifestuje nemogućnošću plasiranja njihovih proizvoda na šire kosovsko tržište. Kao i da “trovanje od strane Srba” redovno neguje niz medija koji izveštavaju na albanskom jeziku.

  Podsetili su na “neproverene optužbe na račun pripadnika srpske zajednice koji su navodno otrovali rezervoar pijaće vode u Dečanima prošle godine, a koji su mediji objavljivali bez bilo kakve potvrde tužilaštva ili policije”, kao i na slučaj sa trovanjem zvaničnika Centralne izborne komisije glasovima pristiglim poštom iz Srbije za parlamentarne izbore organizovane 2019.

  Insert iz spota, Grupa Besa

  U saopštenju je precizirano da su te organizacije uputile žalbe Savetu za štampu Kosova na medije Telegrafi i Ekonomia Online. Te su tražile od Ombudsmana da pokretane istragu i prosledile Osnovnom tužilaštvu u Prizrenu krivičnu prijavu protiv autora videa Burima Piraja.

  Izvor: BETA

  Foto: FB/YT SCRN

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE