Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posao, šef

  Zbog čega je prihvatljivo da pravite GREŠKE na poslu

  Poslovni lideri prave greške dok traže rešenja. Ali ono što je važnije je njihova sposobnost da uče iz tih grešaka, brzo isprave kurs i primene te lekcije u budućem donošenju odluka.

  Za poslovne lidere nisu bitni samo IQ i EQ. LQ, ili koeficijent učenja, takođe je od suštinskog značaja. Postoji neka vrsta elastičnosti pristupa lidera sa visokim LQ.

  Oni mogu da se podese, prilagode ili čak popuštaju tamo gde je to prikladno, da istraju kada naiđu na prepreku ili kada su suočeni sa spoljnim pritiscima – znajući da su učinili sve što su mogli da prikupe što više činjenica, iznesu svoj slučaj i nastave dalje.

  Dobra vest je da je LQ nešto što može da se razvije. Kao poslovni lider, možete pronaći spoljne mentore, profesionalne konsultante, čak i članove odbora da vam daju iskrene povratne informacije o tome gde možete da rastete lično i profesionalno, piše Fast Company.

  Lideri, beneficije, greške, posao

  Lideri, greške (Unsplash)

  U redu je praviti greške na putu održivosti vaše kompanije – sve dok učite iz njih

  Niko nije sveznajuć. Niti bi neko trebalo da to očekuje. Svi ćemo praviti greške u kompaniji dok se bavimo složenim pitanjima održivosti. Ono što je važnije je sposobnost da učite iz grešaka, brzo ispravite kurs i primenite te lekcije u budućem donošenju odluka.

  Budi kao dete. Krenite na beskrajni put učenja o održivosti, željni angažovanja i otkrivanja. Svaki razgovor koji vodite sa zaposlenim, klijentom, spoljnim stručnjakom ili akterom je prilika da steknete neprocenjive nove uvide. Ima plemenitosti u priznavanju onoga što ne znaš. Potražite iskrene povratne informacije o tome gde možete da rastete.

  Lider, posao, greške

  Posao, lider, greške (Pixabay)

  Slušaj, slušaj, slušaj. Mlađi saradnici imaju čemu da nauče starije. Potražite od mlađih kolega da ubrzate obrazovanje dok im zauzvrat ubrzavate njihove karijere.

  Znajte da održivi lideri nisu refleksivni. Oni se u krizi ne oslanjaju na ono što već znaju i ne rade ono što je funkcionisalo u prošlosti. Umesto toga, oni proaktivno prikupljaju nove informacije i izazivaju sebe da rade drugačije.

  Budite elastični. Podešavanje, prilagođavanje ili čak popuštanje kada je to prikladno, istrajnost kada prepreka to zahteva, ili upornost u suočavanju sa spoljnim pritiscima.

   

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE