Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beogradske elektrane

  Mihajlović: Grejanje od 15. oktobra, premijerka: Nema potrebe pre kraja meseca

  Šta kažu iz vrha vlasti, kad počinje grejanje?

  Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je posle sednice Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima da su svi subjekti u energetskom sistemu zemlje spremni za početak grejne sezone i da nema razloga za odlaganje.

  Svi su spremni, ima dovoljno energenata, gasa i mazuta. Ono što je dobra vest je da EPS već nekoliko dana ne uvozi struju, rekla je Mihajlović, saopštilo je Ministarstvo.

  „Kada govorimo o grejnoj sezoni, Poslovno udruženje Toplane Srbije i Beogradske elektrane, kao i EPS, Elektromreže Srbije, Elektrodistribucija Srbije, Srbijagas, Uprava za rezerve energenata su potpuno spremni za početak grejne sezone u skladu sa Zakonom o energetici i sve je spremno da grejna sezona počne 15. oktobra“, rekla je Mihajlović.

  grejanje

  Bor, 21.09.2022. – Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlovic izjavila je u Boru, gde je potpisan ugovor izmedju kompanije „Zidjin majning“ i JKP „Vodovod“ u Boru o prikljucenju 400 domacinstava iz sela Metovnica, da rudarstvo nije samo eksploatacija i prerada rude, vec i poboljsanje zivotnog standarda svih ljudi. (BETAPHOTO/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ZORAN PETROVIC)

  Naravno da mislimo da ne treba grejati stanove kada je spoljna temperatura visoka i biće potrebno nekoliko dana da se proveri da sve funkcioniše i tehnički, naglasila je Mihajlović, ali svakako je sve spremno da grejna sezona počne na vreme.

  Brnabić o prognozi narednih dana

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će, po prognozama, temperature do kraja oktobra biti veće nego prosečne i da neće biti potrebe za daljinskim grejanjem, ali da odluke o početku grejne sezone donose lokalne smaouprave.

  „Spremni smo za grejnu sezonu, energenata ima dovoljno. Bilo bi energetski neefikasno i nerazamno da kada je temperatura 22 stepena Celzijusa uključujemo grejanje. Nema potrebe da počnu tople probe i da centralno grejanje krene pre kraja oktobra“, kazala je Brnabić novinarima.

  Ona je dodala da će odluke o početku grejne sezone donostiti lokalne samouprave, jer u svim krajevima zemlje neće biti iste temperature.

  grejanje

  Ana Brnabić, poljoprivrednici (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

  „Nema potrebe da budemo bahati i rasipnici. Sve i da nije energetska kriza nije potrebno da se uključuje grejanje na visokim temperaturama“, rekla je premijerka.

  Ocenila je da su „besmislene“ izave predstavnika zelenih pokreta da bi, da su oni na vlasti, građani već imali grejanje.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE