Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grčka ukinula kovid meru koja je nervirala turiste iz Srbije

  Grčka je donela odluku da putnici koji ulaze u tu zemlju neće morati prethodno da popunjavaju PLF obrazac i ta odluka stupa na snagu od 15. marta, najavio je ministar turizma Vasilis Kikilijas.

  Obrazac za lociranje putnika (PLF) uveden je tokom pandemije kao obavezan uslov za putovanje i ulazak u Grčku.

  „Prema preporuci komiteta stručnjaka ministarstva zdravlja, popunjavanje obrasca za lociranje putnika (PLF) od strane posetilaca iz svih zemalja za ulazak u Grčku ukida se od 15. marta 2022. Ovo pojednostavljuje procedure ulaska za putnike, pomerajući fokus na kontrolu sertifikata o vakcinaciji“, istakao je Kikilias.

  Grčka, plaža, ostrvo Santorini

  Odluka o ukidanju PLF formulara doneta je u nastojanju da se pojednostave pravila za turiste i zdravstveni protokoli u vezi sa kovidom 19 za putnike uoči zvaničnog otvaranja turističke sezone Grčke ovog meseca.

  Pored toga, Covid komitet je takođe preporučio povećanje kapaciteta turističkih autobusa na 100 odsto od 5. marta, uz ventilaciju i upotrebu maske, prenosi GTP.

  Obrazac za lociranje putnika (PLF) je morao da se popuni onlajn najmanje 24 sati pre ulaska u zemlju i da sadrži čitav niz informacija, od ličnih podataka do adrese na kojoj će biti tokom odmora i trajanja prethodnih boravaka u drugim zemljama. Stizao je u ponoć na dan ulaska u zemlju, što je posebno putnicima iz Srbije koji su na odmor išli autobusom znalo da zada glavobolju, a nije mnogo trebalo da se desi i prevara sa PLF obrascem na koju su srpski turisti naseli.

  Maske, koronavirus

  Izvor: NOVA S

  Foto: Pixabay;Pixels;Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE