Grčka putarska preduzeća će platiti OGROMNU odštetu zbog haosa tokom oluje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grčka putarska preduzeća će platiti OGROMNU odštetu zbog haosa tokom oluje

    Ministar infrastrukture i saobraćaja Grčke, Kostas Karamanlis, kaznio je putarska preduzeća s maksimalnih dva miliona evra, predviđenih zakonom o njihovom osnivanju i radu.

    Naime, oni će kaznu platiti zbog haosa u saobraćaju na zaobilaznom auto-putu oko Atine tokom januarske snežne oluje.

    Odluka ministra zasnovana je na nalazu koji mu je dostavila Istražna komisija koju je formiralo Ministarstvo, preneli su grčki mediji.

    Komisija je utvrdila da preduzeća „Atiki Odos“ i „Atikes Diadromes“ koja imaju koncesiju nad auto-putem, nisu primenila svoje priručnike o uklanjanju snega. Niti su njihovi rukovodioci zahtevali zatvaranje auto-puta iako je bio zavejan, te je potom ljude blokirane u stotinama vozila evakuisala vojska.

    Ovakav stav Komisije zasniva se na snimcima saobraćajnih kamera tog visoko tehnološki opremljenog puta. Kao i na snimcima razgovora operatera Centra za upravljanje saobraćajem atinskog auto-puta „Atiki Odos“ koji su pokazali nemar.

    Sneg paralisao Atinu

    Sneg koji je neprekidno padao krajem januara na poluostrvu Atika i u Atini izazvao je saobraćajni kolaps na ulicama i putevima.

    Javni prevoz jedva da je funkcionisao, a na putevima su se stvorile beskrajne kolone. Putari nisu uspevali da očiste sneg, pošto je posle prvog talasa padavina stigao i drugi.

    Mnogi građani Atine bili su zarobljeni u automobilima, čak i u centru Atine. Više od stotinu linija gradskog prevoza bilo je van funkcije.

    Saobraćaj na delu auto-puta Atina–Lamija tada je bio u prekidu, dok je na aerodromu otkazano na stotine letova. Iako je na puteve bačeno 4.000 tona soli, a mehanizacija čisti sneg, vozači su imali mnogo problema.

    Izvor: Beta

    Foto: Pixabay/Peta/AP

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE