Grafikon koji pokazuje SMRTNOST u odnosu na broj VAKCINISANIH (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grafikon koji pokazuje SMRTNOST u odnosu na broj VAKCINISANIH (FOTO)

  Evropska komisija objavila je grafikon zasnovan na podacima Evropskih centara za zarazne boelsti (ECDC) koji pokazuje stopu vakcinisanih u odnosu na stopu umrlih u zemljama Evropske unije.

  Grafikon skoro apsolutno pokazuje pravilo da što je više vakcinisanih, to je manje umrlih. Izuzev u slučaju Slovačke. Drugim rečima, u zemljama u kojima je velika stopa vakcinisanih, broj umrlih je veoma nizak.

  Kako je napisala Evropska komisija u opisu grafikona koji je postavljen na njihovom zvaničnom Tviter nalogu, “podaci pokazuju da što je veća stopa vakcinisanih, to je niža stopa mortaliteta”.

  Na tabeli sa leve strane je moguće videti procenat vakcinisanih u zemljama EU, a sa desne strane je procenat umrlih na milion stanovnika u periodu od dve nedelje.

  Irska ima najveću stopu vakcinisanih

  Na vrhu tabele nalazi se Irska u kojoj je vakcinisano 93 odsto odraslog stanovništva. U ovoj državi ima 15 smrtnih slučajeva na milion stanovnika u periodu od 14 dana.

  Nakon Irske sledi Portugal koji ima 92 odsto vakcinisanih i 10 smrtnih slučajeva od koronavirusa na milion stanovnika.

  Malta takođe ima 92 odsto vakcinisanih i nema smrtnih slučajeva od korone. Sledeća na listi je Danska sa 89 odsto vakcinisanih i 10 umrlih na milion stanovnika u periodu od 14 dana.

  Manji izuzetak među vakcinisanim je Belgija. Vakcinisalo se 87 odsto odraslih i ima 29 smrtnih slučajeva na milion ljudi u navedenom periodu.

  Na dnu liste Rumunija i Bugarska

  Na dnu liste nalaze se Poljska koja ima 62 odsto vakcinisanih i 49 umrlih. Hrvatska se takođe nalazi na dnu liste evropskih zemalja po vakcinaciji. Oni imaju 55 odsto vakcinisanih i čak 168 umrlih. Na dnu tabele je Slovačka koja ima 54 odsto vakcinisanih, ali je broj umrlih znatno manji od ostalih zemalja na dnu liste, 29 stanovnika na milion ljudi.

  Međutim, Slovačka poslednjih sedam dana beleži najveći broj zaraženih na miliona stanovnika na svetu i više od 10.000 zaraženih dnevno zbog čega je uvela dvonedeljni karantin

  Najgore su Rumunija i Bugarska.

  Rumuni su vakcinisali 43 odsto odraslih i imaju 267 smrtnih slučajeva na milion stanovnika. Bugari su daleko najgori sa ciframa od 29 odsto vakcinisanih i 325 mrtvih.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE