Gradska vlast zove Beograđane da plate i zasade SVOJE DRVO

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gradska vlast zove Beograđane da plate i zasade SVOJE DRVO

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je na svom Fejsbuk profilu da Beograd u narednih deset dana pokreće aplikaciju za android telefone „moje drvo” kako bi se omogućilo svim građankama i građanima Beograda da učestvuju u pošumljavanju Beograda.

  “Gradska aplikacija “moje drvo” je Android aplikacija koja omogućava da građanin pronađe mesto na kome je Grad planirao da sadi drveće tokom godine, a sadimo oko šest hiljada stabala godišnje. Svako može da izabere stablo i da plati preko računa za mobilni telefon sadnicu za mesto koje želi. Kada mi zasadimo drvo ispred stabla stoji natpis ko je donirao sadnju. Tako svaki građanin može da ima svoje drvo i da da konkretan doprinos da naš grad bude zeleniji. Nadam se da će ovu aplikaciju koristiti i kompanije koji bi, recimo za Novu godinu, umesto poklona poslovnim partnerima, zbog čije se izrade često seku stabla, sada mogle da kupe drvo”, napisao je Vesić.

  Beograd pošumljen 1% više nego 2012.

  Prema njegovim rečima, danas je oko 16 odsto površine Beograda pod zelenim površinama, što je jedan odsto više nego 2012. godine.

  “Od 2011. godine do danas pošumljeno je oko 900 hektara novih zelenih površina u Beogradu. Trenutno Beograd ima oko 60.000 stabala na tri hiljade hektara zelenih površina kojima upravlja. JKP „Zelenilo – Beograd” je za šest godina zasadilo 36.808 stabala, a ove godine do juna je zasađeno skoro tri hiljade novih stabala”, istakao je Vesić.

  On je dodao da je Grad duž ulica sa frekventnim saobraćajem, kao što su bulevari Mihajla Pupina, Oslobođenja i Vojvode Mišića, ulice Ušće i Radnička, uradio zelene zidove, dužine 1.572 metra, a postavljeno je i 4.578 saksija sa cvećem.

  “Poslednje četiri godine samo u najužem centru grada, na Trgu republike, Obilićevom, Kosančićevom i Topličinom vencu, u ulicama Kralja Petra, Karađorđevoj, Balkanskoj i Vuka Karadžića, na Savskom trgu, platou ispred Doma omladine i u Beogradu na vodi zasađeno je 655 novih stabala” precizirao je.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Beta/Duška Stefanović

  What's your reaction?

  Komentari

  • Slavica

   Malo li ova država otima od svojih gradjana, na razne načine? Zar nije dovoljno što decu lečimo SMS-ovima nego sad treba i drveće da plaćamo. Može, ako će da nam se smanji porezi, takse i drugi oblici otimačine U osnovi, ovo bi bila lepa ideja da ne dolazi odakle dolazi. Kad Vesić to izgovori, svima pripadne muka, zgražaju se ljudi … Dovoljno je videti katastrofu od Trga, fontanu na Slaviji, koliko je to naružen prostor! Sigurno da ne dele svi moje mišljenje, ali ja još nisam čula nekog da hvali novi izgled trga ili ono vodeno ruglo na Slaviji. I gde je sad spomenik velikanu Dimitriju Tucoviću???

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE