Gradonačelnik tvrdi: Vozni park u GSP-u jedan od NAJMLAĐIH u Evropi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gradonačelnik tvrdi: Vozni park u GSP-u jedan od NAJMLAĐIH u Evropi

  Prosečna starost autobusa u javnom gradskom prevozu, uzimajući zajedno vozila GSP-a i privatnih prevoznika, iznosi 7,1 godinu, tvrdi gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

  “U Evropi je prosečna starost 11 godina, a u GSP 7,1 godina. Od 2014. do 2019. godine nabavljena su 344 autobusa, a 2019. godine 244 autobusa. Do sredine sledeće godine nabavićemo 100 autobusa na gas i još deset električnih. Godišnje se obavljaju dva tehnička pregleda, a svaki dan autobusi prolaze kontrolu ispravnosti kočnica”, rekao je gradonačelnik Beograda.

  Zoran Radojičić izjavio je gostujući na TV Prva da su Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima regulisani uslovi koje vozači autobusa moraju da ispune, pa i uslovi koji se odnose na starost vozača autobusa, prenosi Beoinfo.

  “Pravila koja proizilaze iz ovog zakona moraju da se primenjuju, te se tako obavljaju kontrolni lekarski pregledi vozača na svake tri godine, a u slučaju kada lekari procene, ti pregledi se rade i češće. U slučaju poslednjeg udesa u Zemunu, još uvek nije utvrđeno da se on dogodio zbog godina vozača. Da bismo prevenirali ovakve događaje, trebalo bi dalje da analiziramo i upoređujemo zakonska rešenja u našoj zemlji sa rešenjima koja se u sličnim situacijama primenjuju u drugim zemljama. Recimo, u našoj zemlji osoba koja nije napunila 24 godine ne može da vozi autobus, dok je u nekim zemljama u okruženju to moguće već u 21. godini. Možemo da kažemo da su naši zakoni nešto oštriji nego u ostalim državama u regionu“, naveo je Radojičić.

  Izvor: BIZLife/Beoinfo

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE