Gradonačelnik: Mere se bolje poštuju, ali Užičko kolo je "teško objasniti"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zoran Radojičić

  Gradonačelnik: Mere se bolje poštuju, ali Užičko kolo je “teško objasniti”

  Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da tamo gde mere protiv kovida mogu da se poštuju treba obezbediti uslove za rad, dok bi delovi privrede gde to nije moguće trebalo da ostanu zatvoreni.

  On je za RTS rekao da očekuje da postojeće mere daju rezultate, jer je njihovo poštovanje bolje i komunalna milicija tokom noći dobija manje prijava da rade restorani ili da neko organizuje kućne žurke.

  Gradonačelnik je rekao da u restoranima nije moguće sedeti sa maskom i da je samim tim mogućnost zaražavanja veća, ali da u gradskom prevozu građani u ogromnoj većini poštuju mere, vozila se dezinfikuju na kraju radnog vremena i mogućnost zaražavanja je minimalna.

  Radojičić je još jednom apelovao na građane da se vakcinišu i dodao da je na Sajmu to moguće i bez zakazivanja.

  “U Beogradu je do sada dato 662.000 doza, juče je vakcinisano 6.700 građana, u petak 8.800, važno je da nastavljamo taj trend, jer smo daleko od kolektivne zaštite”, rekao je Radojičić i naglasio da 52 mobilne ekipe za vakcinaciju svakodnevno rade po selima u okolini Beograda.

  Građanima je poručio da ako veruju u savremenu medicinu u ostalim oblastima, treba da veruju i u vakcinu.

  Govoreći o skupovima na Trgu Republike i igranju kola u subotu uveče na Savskom trgu, Radojičić kaže da je teško nešto dodati i objasniti priču, te da to “treba sagledati u kontekstu celokupne situacije u bolnicama”.

  Podseća da smo u vreme bomabardovanja prkosili neprijatelju koji je bio u vazduhu i ističe da je iracionalno i iluzorno objašnjavati koji su rizici takvog ponašanja.

  “Ne vidim opravdanje da se čovek igra sa takvim stvarima, to je iracionalno”, kaže Radojičić.

  Izvor: Beta, RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE