Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gradonačelnici Banjaluke i Sarajeva zajedno posle 28 godina (FOTO)

  Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je posle sastanka sa gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić da će ova dva grada imati dve identične česme kao znak prijateljstva dva najveća grada u Bosni i Hercegovini.

  To je prvi susret gradonačelnika Banjaluke i Sarajeva posle rata u BiH

  „Kad kažem da se 28 godina čekao susret dva gradonačelnika gradova koji su udaljeni tri sata vožnje, onda je logično da sam ponosan da sam domaćin jednog takvog ljudskog susreta“, izjavio je Stanivuković novinarima posle sastanka sa Benjaminom Karić u Banjaluci.

  Dodao je da su građani Banjaluke i Sarajeva „birali nove ljude da donesu nova vremena“.

  „Nova vremena su došla, a prijateljstvo je imperativ“, ocenio je Stanivuković.

  Najavio je da će uskoro on da poseti Sarajevo, navodeći da će Banjaluka od Sarajeva kao znak prijateljstva dobiti dečje igralište.

  Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić izjavila je da Sarajevo i Banjaluka imaju mnogo sličnosti i zajedničkih stvari i da, upravo zbog toga, „ne treba uporno tražiti različitosti među njima“.

  „Mi smo predstavnici mlade generacije političara koji žele gledati napred, koji bez obzira na različite stavove žele sarađivati. Mi želimo pokazati da možemo drugačije od dosadašnje 30-godišnje politike koju gradonačelnik Stanivuković i ja nismo kreirali“, istakla je Karić.

  Ocenila je da ovakvi sastanci treba da postanu praksa.

  „Gradonačelnici Sarajeva i Banjaluke treba da se sastaju čak i jednom mesečno, razgovaraju o zajedničkim projektima, dogovaraju zajedničke aktivnosti i predstavljaju nas Evropi i svetu“, naglasila je Karić.

  Zahvalila se na gostoprimstvu i na tome što je „gradonačelnik Stanivuković pružio svoju ruku Sarajevu“.

  „Očekujem vrlo brzo uzvratnu posetu. Pozivam sve građane Banjaluke da dođu u Sarajevo i sve građane Sarajeva da posete Banjuluku“, kazala je gradonačelnica Sarajeva.

  Stanivuković ima 28 godina i najmlađi je gradonačelnik Banjaluke u njenoj istoriji, kao što je i Karić najmlađa gradonačelnica Sarajeva, koja ima trideset godina.

  Izvor: Beta

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE